Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Τιμή σ' αυτούς που όρισαν την ζωή τους να φυλάττουν Θερμοπύλες

Αποτίνουμε φόρο τιμής  και μνήμης στους αδικοχαμένους αστυνομικούς.
Σε αυτούς που θυσίασαν , στο βωμό του Αστυνομικού καθήκοντος, το πολυτιμότερο αγαθό, την ίδια τη ζωή τους, για την προάσπιση της δημοκρατίας και της νομιμότητας, για τη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας για την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών και της κοινωνίας.


Από την ενοποίηση των δύο Σωμάτων, της Αστυνομίας Πόλεων και της Χωροφυλακής και τη ίδρυση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1984 έως σήμερα έχουν τραυματισθεί θανάσιμα ενενήντα επτά (97) αστυνομικοί συνεπεία τρομοκρατικών ενεργειών, ένοπλων συμπλοκών και ατυχημάτων εν ώρα Υπηρεσίας.

Είναι βαρύς αυτός ο φόρος αίματος για την νομιμότητα, την Δημοκρατία σε έναν δύσκολο ακήρυχτο πόλεμο που την πρωτοβουλία την έχει πάντα ο αντίπαλος.

Η πολιτεία πρέπει να θωρακίσει τον Αστυνομικό.

Η κοινωνία και οι πολιτικοί να τον στηρίξουν και όλοι μαζί να σταθούμε απέναντι  στους κάθε λογής κακοποιούς, οι οποίοι στρέφουν τα πυρά τους εναντίον της Ελληνικής κοινωνίας και της Δημοκρατίας μας.

Όλοι μας να απαιτήσουμε από αυτούς που έχουν την ευθύνη της διασφάλισης της ζωής των αστυνομικών μας, να τους παρέχουν τα απαιτούμενα προς τούτο εφόδια και εχέγγυα.

Δείτε το σχετικό αφιέρωμα για τους πεσόντες στο καθήκον Έλληνες Αστυνομικούς.

Σχόλιο Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου: Συγχαρητήρια στο policenet.gr και σε όσους επιμελήθηκαν την παρουσίαση του εν λόγω άρθρου! Όπως πολύ σωστά είχε πει κάποιος "ένας άνθρωπος πεθαίνει, μόνο όταν δεν υπάρχει κανένας για να τον θυμάται". Η μνήμη επομένως των αδικοχαμένων συναδέλφων οφείλει να είναι συνεχώς μαζί μας αν θέλουμε ως Σώμα να έχουμε παρόν και μέλλον...

Αναδημοσίευση από το: www.policenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας πρώτα ελέγχονται και μετά δημοσιεύονται...ζητάμε την κατανόηση σας αλλά πρέπει να αποφευγθούν υβριστικά σχόλια που πιθανόν θα προσβάλουν.