Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου: "Ανακοίνωση για το επικείμενο «πολυνομοσχέδιο» στην Αστυνομία"

Σάμος, 26 Νοεμβρίου 2010
Αριθμ. Πρωτ: 402/10/9

Προς: Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Κοιν: (1) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις Χώρας
         (2) Αστυνομικά Τμήματα-Μέλη μας

Την 24/11/2010 γίναμε αποδέκτες του υπ΄ αριθμ. 314/2/15α εγγράφου σας το οποίο αναφέρεται στην επικείμενη υποβολή «πολυνομοσχεδίου» για την ελληνική αστυνομία.

Στα πλαίσια της αμοιβαίας συνεργασίας και της διάθεσης ανταλλαγής απόψεων για το καλό των συναδέλφων που εκπροσωπούμε και του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας ευρύτερα, εκτιμούμε ότι θα πρέπει να εκδηλωθούν όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες, τόσο εκ μέρους μας ως Α’ Βάθμιες Οργανώσεις, όσο και από εσάς ως κεντρική Διοίκηση (Π.Ο.ΑΣ.Υ) ώστε να δώσετε το έναυσμα των κατευθυντήριων προτάσεων –οδηγιών στην συλλογή κάθε είδους πληροφορίας και εγγράφων από τα αρμόδια όργανα-Υπουργεία κ.τ.λ για το πολυνομοσχέδιο που θα αφορά το σύνολο του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.

Το πολυνομοσχέδιο από την μία θα αφορά την υπηρεσία στην οποία ανήκουμε και από την άλλη τα στελέχη-μέλη αυτής (αστυνομικούς), άρα δεδομένου του ότι οι αλλαγές μας αφορούν άμεσα, θα πρέπει οι κινήσεις μας να είναι τόσο άμεσες όσο και στοχευμένες.

Προκειμένου όμως να εκδηλωθεί μία σειρά ενεργειών, θα πρέπει να γνωρίζουμε τα θέματα τα οποία θίγονται μέσω αυτού, αλλά και τις αλλαγές οι οποίες επέρχονται σε κάθε ένα από αυτά τα θέματα. Κώδικας Μεταθέσεων ; Βαθμολογική Εξέλιξη; Άλλα θέματα λειτουργιών της ΕΛ.ΑΣ ενόψει μάλιστα και της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών στα πλαίσια του σχεδίου «Καλλικράτης»; Ίσως μία σειρά άλλων θεμάτων; Αν πάντως κρίνουμε από το πρόσφατα δημοσιευθέν και ψηφισθέν αντίστοιχο νομοθέτημα που κατατέθηκε για τον Ελληνικό Στρατό, τότε και η έκταση των παρεμβάσεων αναμένεται να είναι μεγάλη, αλλά και το εύρος των αλλαγών.

Ενεργώντας κατ’ αυτό τον τρόπο σίγουρα δεν θα βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων, αλλά και ακόμη θα καταφέρουμε να υποβάλλουμε έγκαιρα (ούτως ώστε να υπάρξει η σχετική ενσωμάτωση επί του τελικού κειμένου) ενδεχόμενες αλλαγές, επεκτάσεις και τροποποιήσεις επί των προωθούμενων αλλαγών.

Αυτή τη φορά καλό είναι να μην επαναληφθούν καθυστερήσεις του παρελθόντος, με περιπτώσεις όπου βρεθήκαμε να ακολουθούμε σε μία σειρά ζητημάτων που μας αφορούν άμεσα, με πλέον πρόσφατη αυτή του Ασφαλιστικού-Συνταξιοδοτικού, μην μπορώντας μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να αντιδράσουμε έγκαιρα και να δώσουμε τις απαραίτητες προτάσεις μας πάνω σε αυτά, περνώντας τα ουσιαστικά «κάτω από την μύτη μας» (;)

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε όπως:

  • Μας κοινοποιήσετε άμεσα εντός πενθημέρου το κείμενο του προωθούμενου πολυνομοσχεδίου μέσω της Ομοσπονδίας, προκειμένου να λάβουμε γνώση

  • Να μας καταστήσετε κοινωνούς κάθε αλλαγής η οποία πραγματοποιείται μέσω του νομοσχεδίου και πιο συγκεκριμένα το ποια ζητήματα ρυθμίζονται μέσω αυτού και τι συγκεκριμένες αλλαγές επέρχονται επ’ αυτών.

  • Να μας καταστήσετε γνώστες κάθε άλλης ευρύτερης πληροφόρησης την οποία διαθέτετε όπως αναφέρετε επί του νομοσχεδίου

  • Να μας γνωρίσετε το ποιο είναι το χρονικό περιθώριο διαβούλευσης μεταξύ ημών και της ηγεσίας το οποίο πρόκειται να δοθεί, καθώς και το πότε χρονικά πρόκειται το νομοσχέδιο να υποβληθεί προς ψήφιση και τέλος

  • Εκδηλώσετε κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να «καταλαγιάσει» το αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας το οποίο καλλιεργείται από γενικόλογα σενάρια και φήμες επί του προωθούμενου νομοσχεδίου, απουσία επίσημης ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας πρώτα ελέγχονται και μετά δημοσιεύονται...ζητάμε την κατανόηση σας αλλά πρέπει να αποφευγθούν υβριστικά σχόλια που πιθανόν θα προσβάλουν.