Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή του Προέδρου της Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου

Πριν αποφασίσουμε να βάλουμε πλώρη για υγιείς αγώνες που θα μας επιτρέψουν να βελτιώσουμε τις συνθήκες της εργασιακής και ιδιωτικής μας ζωής, καλό θα ήταν να εμβαθύνουμε ο καθένας μέσα του και να αναλογιστούμε τις ευθύνες και υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συναναστροφή μας με τους άλλους, και δη των συναδέλφων μας, έναντι των οποίων οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς και φιλότιμοι.


Υπηρετούμε σε μία ακριτική περιοχή της πατρίδας μας που απέχει από τον κορμό της χώρας αρκετά, ώστε να δημιουργούνται έτσι κι αλλιώς δυσκολίες σε ότι αφορά τις μετακινήσεις από και προς τις ιδιαίτερες πατρίδες του καθενός. Αυτή η ψυχολογική φόρτιση επιβαρύνεται ακολούθως κι από την έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού την οποία καλούμαστε όλοι μας να καλύψουμε με τις όποιες θυσίες μπορεί να συνοδεύουν τη δυσάρεστη αυτή πραγματικότητα. Πράγματι η σχέση μεταξύ οργανικής και υπάρχουσας δύναμης είναι 40%.

Εκτός των ανωτέρω προβλημάτων, έρχεται να προστεθεί και η σκληρή για όλους μας οικονομική εξαθλίωση της χώρας που αντανακλάται στις οικονομικές περικοπές που μαστίζουν τους συναδέλφους, τον τελευταίο χρόνο και με αποκορύφωμα τις κρατήσεις του τελευταίου τριμήνου. Πρόβλημα που υπεισέρχεται στις οικογένειες μας, κλυδωνίζοντας την οικογενειακή μας γαλήνη και οδηγώντας όλους μας στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.
Συνάδελφοι, εμείς ως Ένωση αφουγκραζόμαστε και αντιλαμβανόμαστε την οικονομική και συνακόλουθα άσχημη ψυχολογική κατάσταση που επικρατεί λόγω ακριβώς των δύσκολων αυτών καταστάσεων –διαπιστώνουμε και προσπαθούμε με κάθε δυνατό τρόπο είτε να περιορίσουμε την πληθώρα των προβλημάτων με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι σε καθημερινή βάση είτε να βρούμε τρόπο στην επίλυση κάποιων εξ αυτών. Συνεχώς προβαίνουμε στην αντιμετώπιση και όπου αυτό είναι δυνατόν στη λύση κάποιων κι ας μην είναι η συμμετοχή-δραστηριότητα της Ε.Α.Υ.Ν Σάμου φανερή πολλές φορές από τα μέλη της.

Χρησιμοποιώντας ως έναυσμα τον πρόλογο θα ήθελα να εκδηλώσω τη λύπη μου και την έντονη δυσαρέσκειά μου καθώς επίσης αυτήν αρκετών συναδέλφων, έναντι κάποιων μελών, οι οποίοι προβαίνουν σε αθέμιτες ενέργειες, ώστε να επιτύχουν μετακινήσεις προς κάποιες υπηρεσίες της Α.Δ. Σάμου με αποσπάσεις ,χρησιμοποιώντας πλάγιους τρόπους και υψηλά ιστάμενα «Μέσα», φέρνοντας όμως έτσι σε δύσκολη θέση άλλους συναδέλφους, τους οποίους «υποχρεώνουν» να μετακινηθούν, χωρίς να το επιθυμούν οι ίδιοι, από την μία υπηρεσία στην άλλη ξοδεύοντας 200 έως 300 ευρώ σε καύσιμα για την αναγκαστική αυτή μετακίνηση τους, εφόσον αποσπώνται για τρίμηνα σε Περιφερειακά Α.Τ. μακριά από το σπίτι και την υπηρεσία τους.

Δεν αρνηθήκαμε ποτέ την ενίσχυση οποιασδήποτε Υπηρεσίας της Α.Δ. Σάμου, άλλωστε το δείχνουμε έμπρακτα όποτε αυτό χρειαστεί. Θα πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν θα πρέπει να λειτουργεί μόνο για μία ελάχιστη μερίδα, κακής θα έλεγα νοοτροπίας, συναδέλφων, που αποφασίζουν και φεύγουν από κάποια Υπηρεσία σε άλλη της αρεσκείας τους χρησιμοποιώντας όμως τις γνωστές όμως κακές μεθόδους. Σίγουρα υπάρχουν λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτή την πράξη τους. Φανταζόμαστε ότι οι λόγοι, προφανώς, είναι οι δύσκολες συνθήκες εργασίας που μπορεί κάποιος να αντιμετωπίζει. Πράττοντας όμως κατ’ αυτόν τον τρόπο, σίγουρα δε τους τιμούν οι ενέργειες αυτές, αφήνοντας επίσης μία Υπηρεσία, όπου αντιμετωπίζει προβλήματα, ξεκρέμαστη στο έλεος της τύχης. Θα πρέπει επίσης να αναλογιστούμε και να φέρουμε στη μνήμη μας ότι αυτοί που αποσπώνται αναγκαστικά και χωρίς την θέληση τους σε Περιφερειακά Α.Τ. εξαιτίας κάποιων «ημέτερων» που διαλέγουν θέσεις και υπηρεσίες μη αξιοκρατικά, είναι αυτοί που πριν δύο(02) χρόνια είχαν επωμιστεί το εργασιακό φορτίο του μεγάλου όγκου Λαθρομεταναστών που εισέρχονταν στο νησί μας .

Είμαστε αποδέκτες της κριτικής όλων και την αποδεχόμαστε με χαρά, γιατί πιστεύουμε ότι μέσω της υγιούς κριτικής επέρχονται θετικά αποτελέσματα, αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν είμαστε της λογικής να εγκαταλείψουμε το «καράβι», όταν αυτό μπάζει νερά. Θα παραμείνουμε σ’ αυτό προσπαθώντας να βρούμε την λύση που θα το βοηθήσει να φτάσει στον προορισμό του.

Ειλικρινά, κλείνοντας τις σκέψεις μου, θα ήθελα να επισημάνω ότι παρέθεσα αυτές με σκοπό να αφυπνίσω τις συνειδήσεις όλων μας, ώστε να λειτουργούμε με περισσότερο σεβασμό και φιλότιμο προς την Υπηρεσία και τους συναδέλφους μας.

ΛΙΟΚΑΥΤΟΣ Θωμάς
Πρόεδρος Ε.Α.Υ.Ν ΣΑΜΟΥ

13 σχόλια:

  1. Προσωπικές απόψεις αναγνωστών, από τη στιγμή που ανώνυμα μέμφονται τον Πρόεδρο και ως εκ τούτου δεν είναι επιδεκτές αντιλόγου δεν γίνονται και δεν θα γίνονται δεκτές και ΟΥΤΕ θα αναρτώνται.

    Με κάθε καλή διάθεση
    Ο Διαχειριστής του blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πες τα προεδρε!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!ημουν σιγουρος οτι δεν θα εμενες με σταυρωμενα τα χερια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζοντας την ανωτερω επιστολή του Προέδρου της Ένωσης Σάμου, και υπηρετών ως μάχιμος ανθυπαστυνόμος,με 11 ετη υπηρεσίας σε μαχιμες υπηρεσίες της Αττικής και της επαρχίας, θα ηθελα για πρωτη φορά να εκφρασω εν συντομία την αποψη μου, σχετικά με τα γραφόμενα αλλα και γενικότερα με την κατάσταση του Σώματος και της Πατριδας.
    Δυστυχώς το πολιτικό-κοινωνικό σύστημα της επονομαζόμενης "μεταπολίτευσης" των τελευταίων 30 και πλέον ετών που διαμορφώθηκε στην Χώρα μας, εκμεταλευόμενο διάφορες καταστάσεις και ειδικότερα την έμφυτη ανάγκη ή αλλιώς "ένστικτο" του Νεοέλληνα να ικανοποιήσει αποκλειστικά και μόνο το ατομικό του συμφέρον και όχι το συλλογικό συμφέρον όλων και ειδικά της πατρίδος, κατάφερε και δημιούργησε όλο αυτό το σάπιο σύστημα της καθολικής διαφθοράς, της απόλυτης αναξιοκρατίας, των παράνομων συναλλαγών και πολλών άλλων κακών που κυριαρχούσαν και δυστυχώς ακόμη κυριαρχούν σε όλους τους τομείς στον δημόσιο αλλά και ιδιωτικό βίο της χώρας, με τα γνωστα οικτρά αποτελέσματα.
    Μέρος όλου αυτού του σάπιου συστήματος, κατά την άποψη μου υπήρξαμε σχεδόν όλοι μας. Ο καθένας μας φέρει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, άλλος το ελάχιστο και άλλως το μέγιστο. Άλλος ακούσια και άλλος εκούσια, γιατί και η αδράνεια και η έλλειψη αντίδρασης είναι συμμετοχή κατ΄ εμέ. Όλοι μας ξεχάσαμε την ιστορία μας, ποιοι είμαστε, ότι προερχομαστε από έναν λαό που δίδαξε πρώτος στους υπόλοιπους λαούς τις επιστήμες τις τέχνες και το πολιτισμο γενικά. Δεχθήκαμε ή αν θέλετε ορισμένοι αναγκαστήκαμε να δεχθούμε, είτε από άγνοια είτε προς εξυπηρέτηση των ατομικών μικροσυμφερόντων μας, να παραδοθούμε σε "αυτούς" που από πρωτοπόρους της ιστορίας μας έκαναν ουραγούς αυτής. Τα αποτελέσματα όλων αυτών τα βιώνουμε καθημερινά πλέον όλοι μας, δυστυχώς όμως δυσανάλογα. Η πλειοψηφία που φέρει το ελάχιστο κατ' εμέ μερίδιο ευθύνης πληρώνει τα μέγιστα και η μειοψηφία που φέρει την κύρια ευθύνη δεν πληρώνει σχεδόν τίποτε, αντιθέτως κερδίζει.
    Όσον αφορά την Ελληνική Αστυνομία στην οποία κάποιοι υπηρετούμε πραγματικά και κάποιοι απλά εργαζόμαστε, σαν κύριο κομμάτι της κρατικής εξουσίας, αλλά και αναπόσπαστο όσο και αν δεν θέλουν "κάποιοι" κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας που αποτελεί, ήταν αδύνατο να μην δημιουργηθεί ένα ανάλογο αναξιοκρατικό σύστημα σήψης, για να μην εκφραστώ χειρότερα.
    Ένα σύστημα που για τα πάντα χρειάζεται η γνωριμία με κάποιο "υψηλό πρόσωπο" η για να το πω λαικά "το μεσο". Το κακό όμως είναι, ότι όλοι μας το αποδεχθήκαμε αυτό το σύστημα, άλλοι με το να το χρησιμοποιήσουμε για να εξυπηρετηθούμε, για να εξυπηρετήσουμε το μικροσυμφέρον μας δηλαδή και να "βολευτούμε", αφήνοντας στην παντα το συλλογικό, και άλλοι απλά το ανεχθήκαμε, γιατί δεν είχαμε τα κότσια και την ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ. Δεχθήκαμε να σκοτώνονται στην κυριολεξία οι δέκα συνάδερφοι για να κάθονται οι εκατό, δεχθήκαμε να γίνουμε "αντιπαραγωγικοί" όπως μας αποκάλεσαν, να προάγονται οι ανίκανοι και οι ικανοί να αφανίζονται, γιατί πολύ απλά οι ανίκανοι δεν δημιουργούν προβλήματα και δεν παράγουν έργο.
    Τέλος κατά την άποψη μου αφού ο καθένας μας κάνει την αυτοκριτική του, θα πρέπει να αφυπνισθούμε επιτέλους, και να απαιτήσουμε, μέσω και ενός υγιούς συνδικαλιστικού κινήματος σαν αυτό της Διεύθυνσης σας, αξιοκρατία και δικαιοσύνη, προκειμένου επιτέλους να προχωρήσουμε μπροστά, και από ουραγοί να γίνουμε πάλι πρωτοπόροι.

    Με εκτίμηση
    ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ
    Υπηρετών εκτός Α.Δ. ΣΑΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι πάνω στο ίδιο νησί ζούμε.

    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε θα έπρεπε να μας ενώνουν και όχι να μας διαιρούν.

    Ας προσπαθήσουμε αυτή τη φορά να κάνουμε τη διαφορά και να είμαστε όλοι μαζί σαν μια γροθιά...

    ------

    Υ.Γ. Τα μηνύματα (10 Δεκεμβρίου 2011 7:13 μ.μ. & 12 Δεκεμβρίου 2011 5:33 μ.μ.), είναι μηνύματα γνωστού αποστολέα, γι' αυτό και είναι τα μόνα που αναρτήθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και άλλες φορές υπήρχαν αποσπάσεις και εν μέσω οικονομικής κρίσης αλλα τέτοιο έγγραφο "υπεράσπισης" των συναδέλφων δεν υπήρχε!Μήπως επειδή διαγράφηκε κάποιος από την Ένωση, πέσατε να τον "φάτε"?Κλασσικοί συνδικαλιστές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειλικρινά αισθάνομαι τυχερός που γνωρίζω προσωπικά κάθε μέλος της Ε.Α.Υ του νομού Σάμου και πιστεύω οτι Πρόεδρος σαν τον συγκεκριμένο δεν θα ξαναυπάρξει .Γι αυτό θα πρέπει να σέβομαστε και να προσέχουμε τι λέμε για το πρόσωπο του καθένος .
    Με αφορμή το κείμενο που δίαβασα θα ήθελα να θύμισω οτι και ο Αγαμέμνονας μπορούσε να πει στον Μενέλαο’’’ να πρόσεχε την γυναίκα του και να μην αναπαύονταν στο κάστρο του κανοντάς γλέντια’’’ ,αλλα αντι αυτού βρήκε αφορμή για κάτι που ήθελε και ο ίδιος. Να γίνει σαφές ποιά η αιτία και ποιά η αφορμή για την αποφυγή παρεξηγήσεων.Η ωραία Ελένη παραμερίστηκε και βρήκε τον έρωτα αλλού.
    Επίσης με όλο το σεβασμό οταν ενα καράβι «μπάζει» νερά και ο καπετάνιος δεν τκαταλαβαίνει για τον Α η Β λόγο οτι πρέπει να βρει στεριά τότε ακόμη και τα ’ ποντίκια’ πηδούν στη θάλασσα,ας ελπίσουμε οτι παρα την καταιγίδα το ρυμουλκό της Ε.Α.Υ.Ν.Σ. θα βοηθήσει την κατάσταση όπως αυτό ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως γίνεται να κατακρίνετε ένα συνάδερφο που αποχώρησε από ένα μισοβυθισμένο πλοίο(Α.Τ),που ενώ θα μπορούσατε να το σώσετε εδώ και αρκετό καιρό το αφήσατε να παλεύει μόνο του μεσοπέλαγα με τεράστια κύματα χωρίς καπετάνιο και χωρίς σωσίβια. Το μόνο που κάνατε ήταν να τον σταυρώνετε τον συνάδερφο προκειμένου να βγάλετε από πάνω σας τις ευθύνες που σας αναλογούν. Συνδικαλισμός σημαίνει συνένωση και όχι μονομερείς αποφάσεις .Ας βγουν επιτέλους οι παρωπίδες από πάνω σας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για όσους αναρτούν ανώνυμα αρνητικά σχόλια με αφορμή την επιστολή του κ. Προέδρου έχω να πω τα εξής:

    Η Ένωσή μας έχει κάποια χρόνια ζωής (από ιδρύσεώς της). Η Ένωση μας αυτά τα χρόνια έχει μία δεδομένη πορεία. Η Ένωση μας είχε άλλοτε κακούς και άλλοτε καλούς προέδρους. Σε αυτή την περίοδο η Ένωση μας έχει ΑΥΤΟ τον δεδομένο πρόεδρο ο οποίος έχει εκλεγεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες εκεί όπου είχε δικαίωμα να συμμετάσχει ο κάθε συνάδελφος και να εκφραστεί στηρίζοντας τον υποψήφιο της αρεσκείας του.

    Αντ' αυτού στις εκλογές πολλοί ΑΠΟΥΣΙΑΣΑΤΕ. Στην πορεία κάποιοι ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΤΕ. Όταν κληθήκατε να συμμετάσχετε στις δημοκρατικές διαδικασίες του Σωματείου (βλ. Γενική Συνέλευση) ΣΦΥΡΙΞΑΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ. Σήμερα κάποιοι κάνετε ΚΡΙΤΙΚΗ.

    Λοιπόν για να γίνουν κάποια πράγματα ξεκάθαρα. Ο κάθε πρόεδρος και το κάθε Δ.Σ. το οποίο τον πλαισιώνει αποτελείται από ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και ως εκ τούτου εν μέρει εκφράζει τις ΑΠΟΨΕΙΣ τους και τον τρόπο "που αυτοί βλέπουν τα πράγματα". ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα μπορούσε ποτέ να ισχυριστεί ότι αυτές οι απόψεις εκφράζουν το ΣΥΝΟΛΟ των συναδέλφων.

    Παρ' όλα αυτά επιμένετε να κατακρίνετε τον Πρόεδρο. Σημειώστε όμως ότι κάποιοι ΑΛΛΟΙ τον επικροτούν και το έχουν κάνει και με αφορμή αυτή την επιστολή. Άρα σε κάθε περίπτωση διαπιστώνετε ότι μία επιστολή την ερμηνεύει καθένας όπως θέλει και άλλος την κρίνει θετικά και άλλος αρνητικά.

    Κανένας δεν νιώθει τύψεις που η Διεύθυνση μας δεν έχει άτομα. Εμείς είμαστε αυτοί που τραβάμε το ζόρι και το Αρχηγείο είναι αυτό που αποφασίζει για που θα πάνε τα άτομα στις μεταθέσεις. Άρα πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε είτε είμαστε 40 σε μια υπηρεσία, είτε 30 είτε 20 είτε μείνουμε και 10 ίσως σε καμιά 2-3 χρόνια.

    Και μπορεί κάποιος άραγε να ισχυριστεί ότι αυτή την κατάσταση την δημιούργησε το Σωματείο; Πραγματικά αν είχαμε τόση δύναμη και δεν το ξέρω τότε πραγματικά λυπάμαι που δεν το διαπίστωσα νωρίτερα. Αλλά η κατάσταση μάλλον είναι πολύ διαφορετική...

    Κλείνοντας θέλω να ξέρετε (και όσοι συμφωνείτε και όσοι διαφωνείτε) ότι ο ένας πρέπει να στηρίξει τον άλλο. Γιατί πολύ απλά έχουμε μείνει λίγοι! Όποιος σε αυτή την κρίσιμη στιγμή θα διαλέξει να μην σταθεί αλληλέγγυος προς τους συναδέλφους του και αντ' αυτού θα διαλέξει να "την κάνει" εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα φτάσει να γίνει αποδέκτης πολύ αρνητικής κριτικής από τους υπόλοιπους συναδέλφους του.

    Καλώς ή κακώς το παρελθόν είναι παρελθόν, το παρόν είναι παρόν και το μέλλον εν πολλοίς διαμορφώνεται τώρα. Αν μπορεί να βρεθεί λύση σε κάποια από τα προβλήματα της Α.Δ. μας, τότε όλοι είναι καλοδεχούμενοι στο τραπέζι του διαλόγου. Η στείρα κριτική από απόσταση δεν έχει να ωφελήσει κανένα.

    Με Εκτίμηση προς όλους σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. prosopika an kai exo diagrafei apo tin poasy i kinisi toy proedrou thoma liokautou itan poly sosti kai kati to diaforetiko ap ta proigoumena xronia.aksizoun sygxaritiria k s auton k stin enosi pou apetrepsan mia adikia.ego diagrafika kathara gia logous pou den exoun kammia sxesi me tin topiki enosi(metatheseis).i eayn samou mas deixnei pos kanei oti pernaei apo to xeri tis gia themata kathara armodiotitas tis gi auto k katharo mono gia auto to logo tha ksanagrafo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. agapite giorgo sumfono me auto pou les peri adikias alla tha iyhela na prostheso oti dikaio kai sosto tha itan i enosi na agonisthei oste na kopoun oles oi apospaseis sunaderfon oste kmia ypiresia na min exei provlima.Pisteuo giorgo na sumfoneis kai esu kai oloi oi alloi oi sunaderfoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. synadelfe logika skeptomenos gia na ksekinisei kapoia apospasi ean den yparxei eksoypiresiakos paragontas paei na pei pos yparxei problima s autin tin ypiresia.sosto kata tin gnomi mou panta, einai opoia ypiresia exei problima megalo,gt dystyxos ligo poly oles exoun, na boithiete me opoiondipote tropo einai dynatos oste na dieykolynthounn oi synadelfoi.mia prosorini lysi brethike se ikanopoiitiko bathmo gia tin elleipsi astynomikon sto nisi pou ipiretoume,gia to at pythagoreiou,me tin enisxisi synadelfon apo ypiresies edras me oximata tis ypiresias oste na min epibarynetai kanenas kati pou itan aparaitito gia tis poly dyskoles meres pou dianioume oikonomika.as elpisoume pos stis epomenes metatheseis san samos tha enisxithoume afou yparxei ontos orato problima sxedon se oles tis ypiresies se olokliro to nomo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επειδή κάποιοι αρχίζετε να απαντάτε σε προσωπικό επίπεδο (ανώνυμα) σε σχόλια τα οποία άλλοι συνάδελφοι αποφάσισαν να κάνουνε επώνυμα, σας γνωρίζω ότι κάτι τέτοιο είναι δεοντολογικά άκομψο μιας και μέσω της ανωνυμίας σας, δεν μπορείτε στη συνέχεια με αντίστοιχο τρόπο να γίνετε αποδέκτες κριτικής στα όσα γράφετε.

    Ως εκ τούτου εφ' εξής και επειδή κρίνεται ότι έχει εξαντληθεί το εν λόγω άρθρο από άποψη σχολίων, θα αναρτώνται μόνο σχόλια τα οποία είτε υπογράφονται επώνυμα, είτε έχουνε να προσφέρουν τεκμηριωμένα κάτι στην πορεία της εξέλιξης της συζήτησης.

    Ευχαριστώντας σας για τη συμμετοχή σας και το μέχρι σήμερα ειλικρινές ενδιαφέρον σας στην εν λόγω δημοσίευση,

    Με Εκτίμηση
    Ο διαχειριστής του blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας πρώτα ελέγχονται και μετά δημοσιεύονται...ζητάμε την κατανόηση σας αλλά πρέπει να αποφευγθούν υβριστικά σχόλια που πιθανόν θα προσβάλουν.