Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Καταγγελία Ε.Α.Υ. Ν. Σάμου - Καταστρατήγηση Π.Δ. 394/2001, Π.Δ. 141/1991 και σχετικών Διαταγών Α.Ε.Α.



Προς:
- Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)


Κοιν.:
- Μέλη Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου


ΘΕΜΑ: « Καταστρατήγηση Π.Δ. 394/2001, Π.Δ. 141/1991 και σχετικών Διαταγών Α.Ε.Α.»


ΣΧΕΤ.: α) Υπ’αριθμ. 200/8/15 από 11/02/2019 Ανακοίνωσή μας
             β) Υπ’αριθμ. 200/8/19-α΄ από 12/02/2019 Ανακοίνωσή σας
      γ) Υπ’αριθμ. 1005/19/660326 από 30/03/2019 Δ/γη κ. Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ.
             δ) Υπ’αριθμ. 8487/19/733365 από 07/04/2019 Δ/γη της Δ.Α.Σάμου
             ε) Το υπ’αριθμ. 315/2/10 από 09/03/2019 έγγραφό μας




      Με το παρόν έγγραφό μας,
θέλουμε να σας μεταφέρουμε την έντονη δυσφορία και τα συνεχή παράπονα, του συνόλου του Αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α. Σάμου, αν και αυτό που βιώνουν στην υπηρεσιακή τους καθημερινότητα, είναι ανέφικτο να περιγραφεί μέσα από λέξεις. Πλέον όχι μόνο καταστρατηγούνται, ως είθισται, τα Π.Δ.394/2001 «Χρόνος εργασίας αστυνομικού προσωπικού» και Π.Δ. 141/1991 «Αρμοδιότητες οργάνων και υπηρεσιακές ενέργειες του προσωπικού» από την Διοίκηση, με αποτέλεσμα την αναίτια ταλαιπωρία του προσωπικού και την μη εξασφάλιση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων του, αλλά δυστυχώς έχει πεποισθή ότι για τις εις βάρος του συνεχείς και άνευ λόγου αυθαιρεσίες της Διοίκησης, ούτε ελέγχεται και ούτε τιμωρείται κανείς, εν πλήρη αντιθέσει και επιδεικτικά, με όσα ρητός διατάσσονται από τον ίδιο τον Αρχηγό του Σώματος, στην μόλις προ δέκα ημερών εκδοθείσα ανωτέρω (γ) σχετική. Συνέπεια όλων αυτών, είναι να έχει επηρεαστεί σαφέστατα και ο υπηρεσιακός ζήλος, το ηθικό και η αποδοτικότητα του προσωπικού, με ότι αυτό συνεπάγεται, σε συνδυασμό με την ούτως ή άλλως αβέβαιη όσο και απρόβλεπτη υπηρεσιακή καθημερινότητά του, λόγω του μείζονος μεταναστευτικού προβλήματος.
      Συγκεκριμένα, στις αυθαιρεσίες που αναφέρουμε στην (α) σχετική ανακοίνωση μας και εν συνεχεία αναδείξατε με την (β) σχετική σας, στην οποία ζητούσατε και τη διερεύνηση των καταγγελιών μας, ώστε να αποδοθούν ευθύνες στους υπαιτίους, ουδεμία απολύτως εξέλιξη υπήρξε! Η ατιμωρησία των υπευθύνων και ο εμπαιγμός του προσωπικού καλά κρατεί. Έτσι οι ανακλήσεις ημερησίων αναπαύσεων, οι τροποποιήσεις του πίνακα διάταξης υπηρεσίας και η ταυτόχρονη εκτέλεση διπλών και τριπλών καθηκόντων από το προσωπικό, έχουν πλέον γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, το οποίο έγκειται μόνο στο πως αντιλαμβάνεται η Διοίκηση ως έκτακτη, σοβαρή και επείγουσα την εκάστοτε υπηρεσιακή ανάγκη. Έτσι ακόμα και για γεγονότα που η Διοίκηση γνωρίζει ότι θα πραγματοποιηθούν, αρκετές ημέρες νωρίτερα από την ημέρα τέλεσής τους, επιμένει να εκδίδει τις σχετικές διαταγές μέτρων τάξης και ασφάλειας, στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή και πάντα λίγο πριν του μεσονυχτίου, όπως εν παραδείγματι και με την ανωτέρω (δ) σχετική, διαταράσσοντας και την ομαλή λειτουργία του συνόλου των Υπηρεσιών, αλλά και τον προσωπικό και οικογενειακό βίο εκάστου Αστυνομικού. Όσο αφορά δε την έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας και την υποχρέωση μηνιαίας ανάρτησης στον πίνακα ανακοινώσεων των Υπηρεσιών, λίστας με τις οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις του προσωπικού, αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας και αναφέρονται μόνο σε συζητήσεις μεταξύ συναδέλφων χάριν αστεϊσμού!
      Πραγματικά απορούμε, πώς με τέτοιες τακτικές και νοοτροπίες, θα καταστεί εφικτό να βγει εις πέρας η φετινή τουριστική περίοδος, όταν θα υπάρχουν αυξημένες και πλέον των συνηθισμένων υπηρεσιακές ανάγκες σε όλες τις υπηρεσίες του Νομού, λόγω άφιξης και παραμονής χιλιάδων τουριστών (διαβατηριακοί έλεγχοι, αυξημένη αστυνόμευση), πώς θα χορηγούνται οι δικαιούμενες ημερήσιες αναπαύσεις στο προσωπικό και πώς θα χορηγηθούν οι ήδη οφειλόμενες, εν μέσω και των προγραμματισμένων θερινών αδειών, ενόψει της άμεσης δημιουργίας νέου Κ.Υ.Τ., μετεγκατάστασης αυτού και ίδρυσης ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ., σύμφωνα με τις σχετικές κυβερνητικές εξαγγελίες και με την οργανική δύναμη να είναι μόνιμα ελλειμματική κατά 30% ! Κατά τα λοιπά, τους τελευταίους τρείς μήνες η Διοίκηση αποφάσισε να επιφορτισθεί το μόνιμο προσωπικό της Δ.Α.Σάμου και με την ασφάλεια των αξιωματούχων και του προσωπικού του Κ.Υ.Τ, εντός των χώρων αυτού, μέσω της καθημερινής συγκρότησης της Διμοιρίας Υποστήριξης της Δ.Α.Σάμου, κατασπαταλώντας και ταλαιπωρώντας περαιτέρω το μόνιμο προσωπικό, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να ζητήσουν επιπλέον ενίσχυση της Δ.Α.Σάμου με αστυνομικό προσωπικό, όντας την συγκεκριμένη χρονική στιγμή το γεωγραφικό μέρος της Χώρας με το εντονότερο μεταναστευτικό πρόβλημα, κάτι το οποίο παραδέχονται και αρμόδιοι Υπουργοί. Κατόπιν των έντονων και συνεχών διαμαρτυριών μας και την έκδοση του ανωτέρου (ε) σχετικού εγγράφου μας, η Διοίκηση επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την ευρηματικότητα και την ευελιξία της (μόνο όμως όταν πρόκειται να προασπίσει τα δικά της συμφέροντα) προέβη κατ’ουσίαν στην μετονομασία της Διμοιρίας Υποστήριξης σε «Ομάδα Επιχειρησιακής Ετοιμότητας», συγκροτούμενη όλως τυχαίως από τους ίδιους αστυνομικούς και εκτελώντας τις ίδιες εντολές εντός του Κ.Υ.Τ.
      Αντιλαμβάνεστε και οι ίδιοι, ότι πλέον ο εμπαιγμός είναι ξεκάθαρος, απροκάλυπτος και πειθαρχικά ελέγξιμος και έτσι ακριβώς θα τον αντιμετωπίσει η Ένωσή μας, γιατί όπως σαφώς αναφέρεται και στην ανωτέρω (γ) σχετική, τίθεται θέμα αξιοπιστίας της Διοίκησης, όταν μόνο ζητά και επιβάλλει στο προσωπικό την πλήρη συμμόρφωση του, στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την αμοιβαία μεταξύ τους διμερή υπηρεσιακή σχέση, στην οποία όμως η Διοίκηση, καίτοι οφείλει, δεν ανταποκρίνεται.

Για το Δ.Σ.
                -Η-                                                         -Ο-
         ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΜΑΥΡΙΔΟΥ Μαρία                         ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας πρώτα ελέγχονται και μετά δημοσιεύονται...ζητάμε την κατανόηση σας αλλά πρέπει να αποφευγθούν υβριστικά σχόλια που πιθανόν θα προσβάλουν.