Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Πρόταση της Ένωσής μας αναφορικά με μετατροπή των αδειών οδήγησης από πολιτικές σε υπηρεσιακές.


ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

Προς:
- Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)


ΘΕΜΑ: «Μετατροπή κατεχόμενων αδειών οδήγησης αστυνομικού προσωπικού,
κατηγοριών Γ, Δ, και Ε, από πολιτικές σε υπηρεσιακές».

      Σύμφωνα με τις εκδοθείσες
προκηρύξεις προσλήψεων ειδικών φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία, η υποβολή από τους υποψηφίους και άδειας ικανότητας οδήγησης οχημάτων, όλων των κατηγοριών, πέραν των λοιπών δικαιολογητικών, εξασφάλιζε σ' αυτούς την συγκέντρωση επιπλέον μορίων και δη στους κατόχους άδειας ικανότητας οδήγησης Γ, Δ, και Ε κατηγορίας, αναγνωρίζοντας και η ίδια η Πολιτεία με τον τρόπο αυτό, την σπουδαιότητα αυτού του προσόντος τους, αποσκοπώντας στην κάλυψη των υφιστάμενων αντιστοίχων υπηρεσιακών αναγκών.
      Οι προαναφερόμενες όμως κατηγορίες αδειών ικανότητας οδήγησης, απαιτούν ανανέωση της ισχύς τους κάθε 5 έτη με χρηματικό κόστος 98€. Εξαιτίας αυτού του κόστους, πολλοί εκ των συναδέλφων που είναι κάτοχοι τέτοιων κατηγοριών αδειών οδήγησης, δεν προβαίνουν κατά την λήξη τους στην ανανέωση αυτών, με αποτέλεσμα να προκαλείται δυσλειτουργία στις Υπηρεσίες που έως τότε τους διέθεταν ως οδηγούς οχημάτων. Οι ανάγκες πλέον, επιτάσσουν την ύπαρξη αστυνομικών κατόχων αδειών ικανότητας οδήγησης Γ,Δ, και Ε κατηγορίας και ειδικά στις Αστυνομικές Διευθύνσεις που δεν υφίστανται Τμήματα Μεταγωγών και απαιτούνται συχνά οι μεταφορές κρατουμένων. Συγκεκριμένα, στην Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου, λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει, οι καθημερινές ανάγκες για μεταφορά αλλοδαπών και λοιπών κρατουμένων προς μεταγωγή, καθιστούν αναγκαία την εκτέλεση υπηρεσίας οδηγού μεταγωγικού οχήματος, σε καθημερινή βάση.
      Κατόπιν των ανωτέρω, πρόταση της Ένωσης μας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συγκεκριμένες υπηρεσιακές ανάγκες των Αστυνομικών Υπηρεσιών και να διασφαλιστεί η αδιάκοπη εύρυθμη λειτουργία τους, είναι να μετατραπούν σε υπηρεσιακές οι ως άνω αναφερόμενες άδειες ικανότητας οδήγησης, εξομαλύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο όλα τα προαναφερθέντα ανακύπτοντα προβλήματα.

Για το Δ.Σ.
               -Η-                                                           -Ο-
      ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΥΡΙΔΟΥ Μαρία                           ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας πρώτα ελέγχονται και μετά δημοσιεύονται...ζητάμε την κατανόηση σας αλλά πρέπει να αποφευγθούν υβριστικά σχόλια που πιθανόν θα προσβάλουν.