Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση της Ένωσής μας με τον Δήμαρχο Σάμου κ. Αγγελόπουλο



      Την 22/09/2016 ημέρα Πέμπτη, αντιπροσωπεία της Ένωσής μας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σάμου κ. Αγγελόπουλο Μιχάλη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Βαθέος παρουσία και του Αντιδημάρχου κ. Βαλκαμλή Βασίλειου, στα πλαίσια ανάδειξης και γνωστοποίησης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο εργασιακός μας κλάδος, σε τοπικό επίπεδο. 

      Προς τούτω, από τη πλευρά μας τέθηκαν και αναπτύχθηκαν τα εξής σοβαρά ζητήματα :

·         Της μετανάστευσης στον Νομό μας, τόσο ως προς τις μεταναστευτικές ροές και την επίδραση του σαν γεγονός στην καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας, όσο και ως προς την λειτουργία του υφιστάμενου Κ.Υ.Τ.Σάμου και κυρίως το κατά πόσο μπορεί η τοπική Αστυνομία, με το υπάρχον ανθρώπινο και υλικοτεχνικό δυναμικό, καθώς και με το ισχύον καθεστώς λειτουργίας του, να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία αυτού, εν παραλλήλω με τις λοιπές υποχρεώσεις και καθήκοντά της, προς την τοπική κοινωνία.
 
·         Το πάγιο αίτημα της Ένωσής μας, για κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α.Σάμου.

·         Της ίδρυσης και λειτουργίας του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης.

·         Τα αιωρούμενα σενάρια, τόσο από Κυβερνητικές πηγές, όσο και από κάποια μέσα ενημέρωσης, περί της ενδεχόμενης δημιουργίας και δεύτερου Hot Spot στην Σάμο, εκφράζοντας κατηγορηματικά από την πλευρά μας την αντίθεση μας στα σενάρια αυτά. Διότι μπορεί κάποια Κυβερνητικά στελέχη να θεωρούν πως «χωράει» ακόμη ένα Hot Spot στον Νομό μας, αγνοώντας την τοπική κοινωνία αλλά και τους τοπικούς φορείς, όμως εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου, θέτοντας την Πολιτεία προ των ευθυνών της και διατυμπανίζοντας ότι η ασφάλεια των πολιτών δεν δύναται να διακυβεύεται ανάλογα με τις ορέξεις της εκάστοτε Κυβέρνησης.

·         Της άμεσης αναγκαιότητας και ήσσονος σημασίας για την τοπική Αστυνομία, πιθανής επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, απαλλάσσοντάς μας  με τον τρόπο αυτό από πάρεργα, ελαφρύνοντας το ήδη επιβαρυμένο έργο μας, το οποίο απαρτίζεται από μια πληθώρα αρμοδιοτήτων, τις οποίες η εκάστοτε Κυβέρνηση, λόγω αδυναμίας κατάρτισης ενός υγιούς και εφαρμόσιμου στην πράξη σχεδιασμού, μεριμνεί συνεχώς να τις προσαυξάνει.

      Ο κ.Δήμαρχος από την πλευρά του, ενστερνίστηκε τους ανωτέρω προβληματισμούς και ανησυχίες μας, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του έργου μας στην τοπική κοινωνία της Σάμου, διαβεβαιώνοντάς μας παράλληλα για την συνέχιση της ήδη αγαστής συνεργασίας μας. Αναφορικά δε, με την πιθανολογούμενη δημιουργία και δεύτερου Hot Spot στην Σάμο, μας γνωστοποίησε επιδίδοντάς μας, το από 23/06/2016 ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο εμπεριέχεται η άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του, για δημιουργία και δεύτερου Hot Spot, στην εδαφική περιοχή του Δήμου Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας πρώτα ελέγχονται και μετά δημοσιεύονται...ζητάμε την κατανόηση σας αλλά πρέπει να αποφευγθούν υβριστικά σχόλια που πιθανόν θα προσβάλουν.