Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. - Στη μέση του χειμώνα και ακόμα περιμένουμε τις χειμερινές στολές...

Σάμος , 11 Ιανουαρίου 2011
Αριθμ. Πρωτ: 402/ 9/ 8

Προς: Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)


Κοιν:
1) ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο (Διαμέσω Π.Ο.Α.Σ.Υ.)
2) ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Αντιστράτηγο κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο (Διαμέσω Π.Ο.Α.Σ.Υ.)
3)ΓΕΝΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Υποστράτηγο κ. ΔΕΣΠΟΤΕΛΗΧρήστο
4) ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΑΜΟΥ κ. ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗ Παναγιώτη
5) ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΑΜΟΥ ΧΙΩΤΕΛΛΗ Δημήτριο

ΘΕΜΑ: «Χορήγηση προβλεπόμενης ειδικής στολής δικυκλιστή στο προσωπικό της ομάδας Δ.Ι.ΑΣ. της Α.Δ ΣΑΜΟΥ »

Έπειτα από την πολύμηνη αναμονή για την προμήθεια των συναδέλφων της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με τις ειδικές στολές οι οποίες θα τους θωρακίσουν από το κρύο και τις δυσμενείς χειμερινές συνθήκες, κάτω από τις οποίες καλούνται να εκτελέσουν το καθημερινά το υπηρεσιακό τους καθήκον, καθώς και από τον κίνδυνο κάποιου τροχαίου ατυχήματος, βρισκόμαστε και πάλι στην δυσάρεστη θέση να προβούμε στην καταγγελία που αφορά την καθυστέρηση των αρμόδιων φορέων της υπηρεσίας σε ότι αφορά την Εφαρμογή του Άρθρου 7 παρ.2 του Π.Δ. 45/08 όπου αναφέρεται ότι «οι οδηγοί δικύκλων μοτοσικλετών φέρουν ειδική στολή και κράνος, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, ώστε να εξασφαλίζουν την προστασία τους σε περιπτώσεις ατυχημάτων».

Οι μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έχουν κατά την γνώμη μας επιδείξει εξαίρετο αστυνομικό έργο βάζοντας πάνω απ’ όλα το ιερό καθήκον της ασφάλειας των πολιτών και επιτυγχάνοντας αυτό με επίπονη προσπάθεια και αυτοθυσία. Αυτήν την προσπάθεια των συναδέλφων μας έρχεται να δυσκολέψει η έλλειψη των απαιτούμενων στολών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα κατά το Άρθρο 7 παρ.2 του Π.Δ. 45/08,φερνοντάς τους αντιμέτωπους με τα κρύα των τελευταίων μηνών που ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κλίματος (αύξηση συντελεστή κρύου λόγω υγρασίας )της εκάστοτε περιοχής αυξάνει. Επίσης με την έλλειψη των ανωτέρω ειδικών στολών δεν εξασφαλίζεται η προστασία των συναδέλφων σε περίπτωση ατυχήματος και σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να γίνουμε μάρτυρες τέτοιων γεγονότων.

Παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να χορηγηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση οι ειδικές στολές των δικυκλιστών μας αποφεύγοντας έτσι δυσάρεστες καταστάσεις.

Πριν να κληθεί ο κάθε αστυνομικός να εφαρμόσει το νόμο, εκτιμούμε ότι πρώτα από όλα ο ίδιος θα πρέπει να είναι υλικοτεχνικά εξοπλισμένος από την υπηρεσία του, προκειμένου να αποδώσει τα μέγιστα στον υπηρεσιακό στίβο και το κοινωνικό σύνολο.

Αναμένουμε την σύντομη επίλυση του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας πρώτα ελέγχονται και μετά δημοσιεύονται...ζητάμε την κατανόηση σας αλλά πρέπει να αποφευγθούν υβριστικά σχόλια που πιθανόν θα προσβάλουν.