Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΟΑΣΥ: Τη συνδρομή της Eurocop ζητάει η Ομοσπονδία μας

Προς:Πρόεδρο Εκτελεστικής Επιτροπής EuroCop καANGELS Bosch
Αγαπητή κα Πρόεδρε,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε άμεσα ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα μια πρωτοφανή πρόκληση που απορρέει από τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο μείζον ζήτημα των μισθολογικών απολαβών των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία.

Όπως γνωρίζετε, από το 2010, με την εφαρμογή των Μνημονίων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, οι μισθοί των αστυνομικών υπέστησαν διαδοχικά άδικες περικοπές,  γεγονός που μας ανάγκασε να προσφύγουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη και να κερδίσουμε σημαντικές και τελεσίδικες αποφάσεις που εντέλλουν το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών να αποκαταστήσει τους μισθούς και να τους επαναφέρει στα επίπεδα του 2012. Καίτοι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αναγνωρίσει την μερική αποκατάσταση των μισθών σε βάθος τριετίας και από την πλευρά μας αγωνιζόμαστε για την πλήρη δικαίωση, η νέα κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο αφενός ποιεί την νήσαν μη σεβόμενη τις δικαστικές αποφάσεις, αφετέρου δε δρομολογεί τη σύνταξη ενός νέου μισθολογίου χωρίς να μας έχει καλέσει καν σε διάλογο, τη στιγμή που παράλληλα με αυτή τη διαδικασία έχει ψηφίσει νέες περικοπές (πάγωμα μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών).
Όπως αντιλαμβάνεστε, παρά τις επανειλημμένες μας προειδοποιήσεις και εκκλήσεις για διάλογο, μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη πρόσκληση από τον αρμόδιο υπουργό, γεγονός που μας ανάγκασε να ξεκινήσουμε ένα κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων επιζητώντας την υποστήριξή τους στα δίκαια αιτήματά μας.
Ήδη, για το όλον ζήτημα που απασχολεί το ίδιο τους συναδέλφους μας στο Πυροσβεστικό Σώμα και στο Λιμενικό Σώμα, βρισκόμαστε σε κοινή αγωνιστική διαδικασία, ενώ την 1η Αυγούστου 2016, συγκαλέσαμε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας προκειμένου να προβούμε στις δέουσες ενέργειες.
ΣτοΠΛΑΙΣΙΟ αυτό, πέραν της οφειλόμενης ενημέρωσης του ανώτατου συνδικαλιστικού  οργάνου των Ευρωπαίων Αστυνομικών, υποβάλλουμε το αίτημά μας για τις δικές σας ενέργειες που θα μπορούσαν κατά την άποψή μας να περιλαμβάνουν άμεση δική σας παρέμβαση προς την ελληνική κυβέρνηση ή και δια ζώσης παρουσία στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε το αμέσως προσεχές διάστημα με στόχο την προάσπιση των εργασιακών –οικονομικών μας ζητημάτων.
Με νεώτερο έγγραφό μας θα σας ενημερώσουμε για την ακριβή ημέρα που θα θέλαμε να είστε στη χώρα μας.
Αναμένουμε άμεσα την ανταπόκρισή σας.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας πρώτα ελέγχονται και μετά δημοσιεύονται...ζητάμε την κατανόηση σας αλλά πρέπει να αποφευγθούν υβριστικά σχόλια που πιθανόν θα προσβάλουν.