Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΩΡΑ και στις μεταθέσεις των αστυνομικών! Στήριξη της πρωτοβουλίας της ΕΑΥΝ Α’ Δωδεκανήσου


Σάμος, 7 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτοκόλλου: 301/1/10

ΠΡΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Α΄ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
1. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
2. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΧΩΡΑΣ
3. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΜΕΛΗ ΜΑΣ


Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Σάμου  θέλουμε να εκφράσουμε την υποστήριξη μας στην Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Α’ Δωδεκανήσου για την αξιέπαινη πρωτοβουλία-αναφορά  σας προς τον κ. Εισαγγελέα Ρόδου. Μια πρωτοβουλία η οποία  μας βρίσκει σύμφωνους και αλληλέγγυους.

Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η εκτροπή που παρατηρείται από σειρά τροποποιήσεων οι οποίες έχουνε επέλθει στον Κώδικα Μεταθέσεών μας, και οι οποίες μεταλλάσουν το πλέον αδιάβλητο και αξιοκρατικό σύστημα μεταθέσεων που διαθέτει ο Οργανισμός μας. Ένα Κώδικα Μεταθέσεων ο οποίος με τόσο κόπο κατακτήθηκε από το συνδικαλιστικό μας κίνημα το 2003.  Δυστυχώς η οικονομική κρίση, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, σε συνδυασμό με την μειωμένη κινητικότητα προς την επαρχεία, όπως αποδεικνύεται και από την αναφορά σας, φαίνεται ότι ανοίγει την «όρεξη» ορισμένων για κίνηση «διά της πλαγίας οδού» στα όρια της νομιμότητας, γεγονός που θέλουμε να γνωρίζετε ότι μας λυπεί  αλλά και μας εξοργίζει.  Η οποιαδήποτε αξιολόγηση των κατ’ έτος προκυπτουσών αναγκών σε συνδυασμό με την ελάχιστη κινητικότητα του Αστυνομικού προσωπικού από το Αρχηγείο δεν πρέπει να αποτελεί ευκαιρία για φαινόμενα κανιβαλισμού μεταξύ μας, αλλά λόγο για συσπείρωση και κλιμάκωση του συνδικαλιστικού μας αγώνα στο κρίσιμο αυτό ζήτημα των μεταθέσεων.

Επειδή όμως κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών από όσους ενδεχόμενα μετέρχονται τέτοιους δόλιους τρόπους δράσης, και σε πλήρη ταύτιση με την λαϊκή ρύση ότι «καθαρός ουρανός  … αστραπές δεν φοβάται»!, η Ένωση μας προτείνει:

ü  Την άμεση επανεξέταση όλων των περιπτώσεων μετάθεσης βάσει κοινωνικών κριτηρίων την τελευταία δεκαετία, καθώς επίσης  και την παραδειγματική πειθαρχική τιμωρία ή ενδεχόμενα και ποινική δίωξη των υπαίτιων σε συντρέχουσα περίπτωση.

ü  Για λόγους διασφάλισης προτείνεται η σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής η  οποία θα αποτελείται αποκλειστικά από ειδικό κατά περίπτωση επιστημονικό προσωπικό (γιατρούς, δικηγόρους κ.τ.λ.) προκειμένου να διαπιστωθεί αν συντρέχουν οι λόγοι μετάθεσης κατά προτεραιότητα έναντι του κριτηρίου του τόπου συμφερόντων.

ü  Άμεση υιοθέτηση της 1ης πρότασης μας, την οποία έχουμε υποβάλλει και προς την Ομοσπονδία μας (υπ’ αριθμ. 200/9/8-α από 15-11-2012 έγγραφό μας) προκειμένου οι μεταθέσεις των συναδέλφων με κοινωνικά κριτήρια να πραγματοποιούνται με παράλληλη επετηρίδα και όχι εις βάρος της προτεραιότητας που καθορίζει για το σύνολο των συναδέλφων ο τόπος συμφερόντων τους.

ü  Άμεση υιοθέτηση της πρότασής μας στο ίδιο ως άνω έγγραφο ότι Αστυνομικός που μετατίθεται με κοινωνικά κριτήρια και ειδικότερα με την επιμέλεια του τέκνου-ων του στον τόπο συμφερόντων του, αυτός να επανέρχεται ξανά στην οργανική θέση που κατείχε στην Αστυνομική Διεύθυνση που υπηρετούσε προ του διαζυγίου σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί γάμος με την ίδια σύζυγο μιας πλέον δεν συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους πραγματοποιήθηκε η άνευ μορίων μετάθεση του στον τόπο συμφερόντων του. Εναλλακτικά προτείνεται ο αστυνομικός να μην λαμβάνει μετάθεση για τον ως άνω λόγο, αλλά να τίθεται σε καθεστώς ετήσιων αποσπάσεων που θα ανανεώνονται (μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους του μικρότερου παιδιού του).

ü  Άμεση υιοθέτηση της πρότασης μας σύμφωνα με την οποία κάθε Αστυνομικός που μετατίθεται στον τόπο συμφερόντων του με κοινωνικά κριτήρια θα ελέγχεται κάθε 2 χρόνια από επιτροπή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ακόμη συντρέχουν οι λόγοι βάσει των οποίων έλαβε μετάθεση. Στις μεταθέσεις με κοινωνικά κριτήρια κάποιος Αστυνομικός μετατίθεται για τον λόγο του ότι η βλάβη υγείας συγγενικού του προσώπου ή του ιδίου είναι μεγάλη ή θα υπάρχει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι ο Αστυνομικός θα επανέρχεται στην Α.Δ από την οποία προήλθε.


Για τους λόγους αυτούς απευθύνουμε δημόσιο κάλεσμα προς όποιο συνάδελφο-μέλος μας γνωρίζει σχετικές περιπτώσεις μεταθέσεων συναδέλφων οι οποίες λήφθηκαν ύστερα από την «τεχνητή» πρόκληση των προϋποθέσεων να μας καταγγείλουν το εν λόγω γεγονός προκειμένου να ενισχύσουμε περαιτέρω την έρευνα-προσπάθεια την οποία πραγματοποιεί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Α΄ Δωδεκανήσου.

               Συνάδελφοι ήρθε η ώρα για πράξεις! Όλοι μαζί να στηρίξουμε την προσπάθεια της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Α’ Δωδεκανήσου.

               Όποιος συνάδελφος θίγεται, γνωρίζει στοιχεία αλλά παρ’ όλα αυτά δεν σκοπεύει να τα γνωρίσει, τότε ας σωπάσει μια για πάντα ζώντας σύμφωνα με την κατάσταση που διαμορφώνεται στο θέμα των μεταθέσεων…

               Το θέμα των μεταθέσεων αποτελεί προτεραιότητα για την Ένωσή μας, και όσο οι θέσεις μειώνονται, τόσο θα αυξάνεται η ανάγκη προστασίας του αδιάβλητού του και λόγο ώστε να καθίσταται για εμάς κορωνίδα των διεκδικήσεών μας.


Με Εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
– Ο –
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σάββας Α. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
– Ο –
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικόλαος Θ. ΜΠΡΕΣΙΑΚΑΣ

6 σχόλια:

  1. Μπράβο παιδιά,συνεχίστε. Κάποια στιγμη πρέπει να πληρώσουν οι υπαίτιοι που δημιουργησαν αυτές τις συνθήκες καθώς και αυτοί που εκμεταλευτηκαν τις συνθήκες αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια συνάδελφοι. 'Επρεπε να γίνουν τα όσα αναφέρετε παραπάνω εδώ και καιρό. Κάλιο αργά όμως παρά ποτέ.
    Αναρωτιέμαι όμως για ποιόν λόγο δεν αναφέρεστε και στην εξαίρεση από τις μεταθέσεις για τους συνδικαλιστές.
    Συνάδελφος για παράδειγμα που προάγετε σε Αρχιφύλακας μέσω εξετάσεων και είναι εκλεγμένος σε πρωτοβάθμια Ένωση δεν τοποθετείται όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοι (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Μπορεί όμως μετά από ένα χρόνο - ένα μηνα, στις επόμενες εκλογές, να μην ξαναεκλεγεί ποιός ο λόγος να μην έχει μετακινηθει ? Γιατί να καταλαμβάνει οργανική θέση ? Δεν μπορούσε να είναι μόνιμα με απόσπαση εως ότου διαρκεί η θητεία του σαν αιρετός? Ακριβώς τα ίδια προτείνετε -και καλά κάνετε- για όσους μετατίθονται με κοινωνικά κριτήρια. Γιατί οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και Νομαρχιακοί σύμβουλοι να μετατίθονται κανονικά?

    Άρθρο 12 Π.Δ.100/2003
    Τακτικές Μεταθέσεις
    παρ. 7. Για τους Προέδρους, τους Γενικούς Γραμματείς και τους αντιπροσώπους των Συνδικαλιστικών Ενώσεων, μέχρι του βαθμού του Αστυν. Υποδιευθυντή εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου 30Α' του Ν. 1264/1982 (Α'/79), όπως προστέθηκε με το άρθρο 1 του Ν. 2265/1994 (Α'/209) και αντικαταστάθηκε με τη παράγραφο 4 του άρθρου 12 του Ν. 2713/1999 (Α'/89).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης να προσθέσω ότι δεν χρειάζεται κανένας συνδάδελφος να υποδείξει κάποιον...... Οι μεταθέσεις υπάρχουν στα αρχεία τις κάθε υπηρεσίας και σίγουρα οι πρωτοβάθμιες ενώσεις έχουν προσβαση σε αυτά. Ας πάρουν λοιπόν πρωτοβουλία οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές ( όπως έκαναν οι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ) της Α.Δ. Δωδεκανήσου και να βρουν ποιοί είναι αυτοί που μετατέθηκαν με κοινωνικά κριτήρια.

    Συναδελφικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η εξαίρεση στην οποία αναφέρεσαι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις προαγωγές εκλεγμένων (όπως Προέδρων Πρωτοβαθμίων κτλ) σε περίπτωση που αυτοί προάγωνται σε Αρχιφύλακες κ.ο.κ.

    Αναφέρεται στο ότι όσο κάποιος είναι εκλεγμένος προκειμένου να σε εκπροσωπεί και να μιλάει εκ μέρους σου, κατά τρόπο που καθίσταται ακριβώς την ίδια στιγμή στόχος της εκάστοτε διοίκησης, δεν μπορεί να μετακινηθεί εκτός του αυτού τόπου όπου υπηρετεί (π.χ. να μετατεθεί με Διαταγή της Υπηρεσίας στις τακτικές μεταθέσεις στο συμβούλιο που πραγαμτοποιείται ΕΝΤΟΣ ΑΔ κάθε καλοκαίρι).

    Άρα καμία σχέση με τον εν λόγω Νόμο και το συσχετισμό που νόμιζες ότι ισχύε και ήσουν της άποψης ότι διευκολύνει "πονηρούς" συνδικαλιστούλιδες...

    Να ξέρεις ότι γενικά υπάρχουν και ποιοτικοί συνάδελφοι οι οποίοι ασχολούνται με τον συνδικαλισμό και έχουν κάθε καλή διάθεση προκειμένου να σε στηρίξουν και να εκφράσουν τα προβλήματα σου.

    Η συνδικαλιστική έκφραση (όταν αυτή εκδηλώνεται υγιώς) είναι ότι πιο πολύτιμο μπορούμε να διαφυλάξουμε ως Σώμα, κατά τέτοιο τρόπο που εγώ να μπορώ να συνεχίσω να διατηρώ αυτό τον ιστότοπο έκφρασης και εσύ να μπορεί δημόσια να διατυπώνεις τις απόψεις σου.

    Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και το ερώτημα που έθεσες

    Πάντα συναδελφικά
    Σάββας Α. Λαζαρίδης
    Πρόεδρος ΕΑΥΝ Σάμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνάδελφε Σάββα
    Καταρχήν γνωρίζω πολύ καλά ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των συναδέλφων που ασχολούνται με τον συνδικαλισμό είναι ποιοτικοί συνάδελφοι όπως και αναφέρεις.
    Συνεχίζοντας να σου αναφέρω ότι υπάρχει περίπτωστη νεοπροαχθέν Αρχιφύλακα συδικαλιστή ο οποίος δεν τοποθετήθηκε ξανά για τον λόγο ότι είναι αιρετός και παρέμεινε στην Α.Δ. που υπηρετούσε, όταν κάποιοι προσπαθούμε να μετατεθούμε εκεί και δεν μπορούμε να το πετύχουμε για δέκα-δεκαπέντε χρόνια.
    Αν συνεχίσει να γίνετε αυτό και με τις τόσες εξαιρέσεις που υπάρχουν ήδη, θα δίνουν εξετάσεις για να προαχθούν στο βαθμό του Αρχιφύλακα μόνο όσοι έχουν από πριν "κανονίσει" μια εξαίρεση ώστε να μην μετακινηθούν από τη θέση τους. Επίσης όταν οι ελάχιστες θέσεις που υπάρχουν στην επαρχία για βαθμοφόρους, καταλαμβάνονται συνεχώς από νεοπροαχθέν Αρχιφύλακες, οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο παραμένουν, αφού προαχθούν σε Αρχιφύλακες στην ΑΔ που υπηρετούσαν, δεν υπάρχει δυνατότητα για τους ήδη Υ/Β-Ανθ/μους-Αρχ/κες να μετατεθούν ποτέ εκεί. Και κάθε χρόνο οι περιπτώσεις αυτές γίνονται ολοένα και περισσότερες.
    Με όλα αυτά όμως δημιουργείται ένα αίσθημα αναξιοκρατείας στο προσωπικό και συνεχώς σε συζητήσεις ακούμε ολοένα και παραπάνω συναδέλφους να ψάχνουν για μια εξαίρεση από τ' αντικειμενικά κριτήρια για να καταφέρουν μετάθεση στον τόπο τους. Εφυλίζεται ο θέσμός των μορίων για τις μεταθέσεις, ένα από τα μεγαλύτερα κεκτημένα του συδικαλιστικού μας κινήματος. Συν του ότι όταν υπάρχει τέτοια εξαίρεση για τους αιρετούς, δημιουργεί αρνητικό κλίμα από το υπόλοιπο προσωπικό προς αυτούς.
    Όλα αυτά που αναφέρω δεν είναι μόνο προσωπικές απόψεις αλλά ανησυχίες μεγάλου μέρους συναδέλφων. Τα έχω αναφέρει εγγράφως στην πρωτοβάθμια Ένωση που ανήκω. Θεώρησα να τα γράψω κι εδώ γιατί σας θεωρώ μια από τις πιο δραστήριες Ενώσεις.

    Καλό κουράγιο στον αγώνα.
    Συναδελφικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο παιδιά,ειδικά σε νομούς όπως η Αρτα, Πρέβεζα ,Καρδίτσα και Τρίκαλα γίνεται χαμός από άρρωστους και "χωρισμένους".Ελεος !!!!Άλλους τους τρώει η Αθήνα και τα νησάκια και άλλοι πάνε πονηρά και αντισυναδελφικά στον τόπο τους.Όποιος δεν αντέχει να παραιτηθεί!!! !Άμεσα αξιοκρατία και τιμωρία των πονηρών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας πρώτα ελέγχονται και μετά δημοσιεύονται...ζητάμε την κατανόηση σας αλλά πρέπει να αποφευγθούν υβριστικά σχόλια που πιθανόν θα προσβάλουν.