Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Επιστολή του απελθόντα προέδρου της Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου, Θωμά Λιόκαυτου



Εν όψει  της  επικείμενης μετάθεσής μου,  από την Α.Δ Σάμου προς τον  τόπο συμφερόντων  μου, θα ήθελα  να κάνω έναν σύντομο απολογισμό της δράσεως  της Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου κατά την τελευταία τριετία, στο διάστημα  της οποίας  διετέλεσα Πρόεδρός της, αλλά και να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου προς όλα τα μέλη της Ένωσης ανεξαιρέτως.


Η τριετής αυτή συνδικαλιστική δράση βασίστηκε, εκ μέρους μας, σε ανιδιοτελείς σκοπούς, και είχε πάντα ως απώτερο και μοναδικό  στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων, τόσο των Αστυνομικών όσο και των οικογενειών τους. Η αναγνωρισμένη από όλους  αποτελεσματική αυτή  διαδρομή της Ε.Α.Υ.Ν Σάμου, στηρίχθηκε στην αρχή  της συνεργασίας , της εμπιστοσύνης  και της αλληλεγγύης, ανάμεσα στους συναδέλφους συναγωνιστές και στα απλά μέλη,  παραμερίζοντας  τις όποιες αντιξοότητες και εμπόδια που ασφαλώς συνάντησε.

Κάνοντας μία αξιολόγηση της προσπάθειάς μας αυτής, θα διαπιστώσει κανείς ότι πλαισιώθηκε και υποστηρίχθηκε από εμάς με ευθύνη και τιμή, ώστε να οδηγηθούμε στην υπερκέραση  των προκλήσεων  που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε. Η επιτυχής εν συνόλω  δράση ήταν αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας των μελών και των δύο Διοικητικών Συμβουλίων, όπου διετέλεσα Πρόεδρος, όσο και των απλών μελών της Ενώσεως, που σε καθημερινή βάση έδειχναν την έμπρακτη στήριξή τους  και μας ενδυνάμωναν ηθικά για την περαιτέρω συνέχιση του  αγώνα που αναλάβαμε να φέρουμε εις πέρας.

Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να εκφράσω στο έργο  του Γενικού Γραμματέα της Ενώσεώς μας  κ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ Σάββα, ο οποίος υπήρξε βασικός πυλώνας  της συνολικής και συλλογικής πορείας και δραστηριότητας της ‘Ένωσης, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό και αποδεικνύοντας και σε μένα για πολλοστή φορά, ότι εκτός από πιστός φίλος αποτελεί και άριστο συνεργάτη και συναγωνιστή.

Αποχωρώντας, έχω την πεποίθηση, ότι παραδίδω την σκυτάλη σε πολύ ικανούς συναδέλφους που θα συμβάλλουν, με τον καλύτερο δυνατό  τρόπο,  στην εξασφάλιση και στην εγγύηση της αποτελεσματικής πορείας της Ε.Α.Υ.Ν  Σάμου, καθώς και στην περαιτέρω και άνευ διακοπής  ανάδειξη και αντιμετώπιση όλων των  σημαντικών ζητημάτων που υπάρχουν ή μέλλουν να προκύψουν.

Θα ήθελα εν κατακλείδι να μοιραστώ με όλους σας  τη βαθύτατη συγκίνηση και τιμή που νιώθω, αποχωρώντας από μία Ένωση, τα μέλη της οποίας έχουν ως βασικό σκοπό την προάσπιση της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών, με δυσανάλογα υψηλό τίμημα, που φθάνει και ξεπερνά πολλές φορές τα όρια της αυτοθυσίας. Τέτοιων άξιων συναδέλφων είχα την τιμή να είμαι εκπρόσωπος! Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας και σας διαβεβαιώνω πως κάθε στιγμή αυτής της δύσκολης πορείας  θα  μείνει χαραγμένη βαθιά μέσα στη μνήμη και στην καρδιά μου.  Σας προτρέπω δε, να συνεχίσετε άπαντες να δεικνύετε και στο μέλλον, την ίδια έμπρακτη συμπαράσταση προς τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου και να τα περιβάλλετε με την εμπιστοσύνη και το σεβασμό προς το δύσκολο έργο που πρέπει να αντιμετωπίσουν! Η ισχύς εν τη ενώσει, λοιπόν!

Σάμος, 22-01-2013
Με τιμή, 
Θωμάς Λιόκαυτος

3 σχόλια:

  1. Εκ μέρους μου (αλλά εκτιμώ και όλων μας), εύχομαι στο Θωμά καλή αρχή στο νέο του ξεκίνημα, αλλά και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για όσα έκανε για όλους μας!

    Καλή συνέχεια φίλε...

    Σάββας Α. Λαζαρίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θωμά καταρχήν συγχαρητήρια για όσα έκανες, συνέχισε να προσφέρεις από όπου και αν βρίσκεσαι για τον συνδικαλισμό και καλά να περνάς στον τόπο σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εμείς ευχαριστούμε Θωμά που μας εκπροσώπησες πραγματικά επάξια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας πρώτα ελέγχονται και μετά δημοσιεύονται...ζητάμε την κατανόηση σας αλλά πρέπει να αποφευγθούν υβριστικά σχόλια που πιθανόν θα προσβάλουν.