Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Κοινωνικό "Παντοπωλείο Αγάπης" στη Σάμο

Οι καιροί είναι δύσκολοι και αυτό έχει γίνει πέρα έως πέρα αντιληπτό από όλους μας! Σε αυτούς τους καιρούς που ο καθένας ξεκινάει με το να κάνει τον προσωπικό του απολογισμό για το τι κέρδισε και το τι έχασε στον οικονομικό τομέα, συνήθως ξεχνάμε ότι γύρω μας υπάρχουν και συνάνθρωποι μας με πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από εμάς.
Πολλές φορές ακόμη και προβλήματα επιβίωσης καθώς κάποιοι ενδέχεται να δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμη και τα στοιχειώδη προς το ζειν.

Μέσα σε αυτό το κλίμα που διαμορφώνεται, θα ήταν άδικο να μην ε παινέσουμε την πρωτοβουλία η οποία εκδηλώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας και τελικά κατέληξε στην δημιουργία του πρώτου Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Σάμο!

Εκεί μπορούν να απευθυνθούν συνάνθρωποι μας με σοβαρά οικονομικά προβλήματα οι οποίοι μπορούν σε αυτό το χώρο να βρουν και να προμηθευτούν αυτά τα προιόντα τα οποία θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο ότι θα έπρεπε να υπάρχουν σε κάθε σπίτι, αλλά που δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει!

Έτσι με επισημότητα έγιναν από τον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο τα εγκαίνια του παντοπωλείου αγάπης παρουσία του Ιερού κλήρου, των αρχών του νησιού, εθελοντών και λαού.

Στο τέλος του αγιασμού αφού ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους για την αποδοχή του εγχειρήματος της δημιουργίας του παντοπωλείου αγάπης και την έμπρακτη προσφορά τους, μεταξύ άλλων τόνισε: «χρεωστούμε την αγάπη στον αδελφό μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να ευτυχούμε μόνοι μας.»

Είναι μέρες γιορτινές, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο καθένας μας νιώθει πιο όμορφα όταν βλέπει να λαμβάνουν χώρα τέτοιες ενέργειες οι οποίες εκδηλώνουν με πράξεις την αγάπη προς τον πλησίον μας!
Είναι ευχής έργο ότι σήμερα γνωρίζουμε ότι στην περιοχή μας υπάρχει αυτό το παντοπωλείο όπου κάθε συνάνθρωπός μας τον οποίο ίσως γνωρίζουμε και ενδεχόμενα ξέρουμε ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα μπορεί να απευθυνθεί και να κερδίσει τη χαμένη του αξιοπρέπεια.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας...



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας πρώτα ελέγχονται και μετά δημοσιεύονται...ζητάμε την κατανόηση σας αλλά πρέπει να αποφευγθούν υβριστικά σχόλια που πιθανόν θα προσβάλουν.