Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Που βρίσκεται η διαπραγμάτευση για το μισθολόγιο των ένστολων ???

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται πλέον η διαπραγμάτευση για το μισθολόγιο των ενστόλων και χθες το μεσημέρι (3/11/2011), οι αντιπροσωπείες των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας
που συμμετέχουν στο γύρο των συνομιλιών, είχαν ίσως την πλέον κρίσιμη συνάντηση με το αρμόδιο επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, με την προϋπόθεση βέβαια ότι σε κάποια στιγμή της διαδρομής, δεν θ' αλλάξουν πρόσωπα και πολιτικοί προσανατολισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές φέρονται να βάζουν ως αδιαπραγμάτευτο όριο τα μεν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών το 20% κάτω από τις σημερινές αποδοχές και οι δε συνδικαλιστές το σημερινό επίπεδο του μισθού, εμφανιζόμενοι αμφότεροι για λόγους προφανούς τακτικής ως ανυποχώρητοι, απ' ότι όμως αφήνεται να διαφανεί, η τελική συμφωνία αναμένεται να κλείσει ή εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα κλείσει μεταξύ του 10% με 7% κάτω.

Το δεδομένο πάντως που παραμένει είναι ότι σε περίπτωση μη κυβερνητικής αλλαγής ή στην περίπτωση της αλλαγής κυβέρνησης αλλά διατήρησης του υπάρχοντος σχήματος από πλευράς του οικονομικού επιτελείου, η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και θ' ανακοινωθεί το ύψος του ψαλιδίσματος.

Πηγή: http://blokoteam.blogspot.com

--------------------------------------

Παραμένουμε σε αναμονή της ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ(θέλουμε να ελπίζουμε) της παραπάνω πληροφορίας. Ως χαμηλόβαθμοι ένστολοι δικαίως διεκδικούμε και θα πρέπει να τύχουμε ΑΥΞΗΣΕΩΝ και όχι ΜΕΙΩΣΕΩΝ μιας και από τη μία ούτε οι καλύτερα αμειβόμενοι στο δημόσιο είμαστε, αλλά και από την άλλη δεν κάνουμε την ίδια δουλειά με τον οποιοδήποτε άλλο διοικητικό δημόσιο υπάλληλο προκειμένου να μπαίνουμε στη διαδικασία της σύγκρισης του μισθού μας με αυτόν.

Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις πριν από την Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης από τον κ. Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη. (Δείτε εδώ το σχετικό άρθρο: http://enosi-astinomikon-samou.blogspot.com/2011/09/892011.html) όπου δήλωνε ότι "Ο προγραμματισμός λογικά πρέπει να προβλέπει ότι όταν ολοκληρώσει η κυβέρνηση την νομοθετική πρωτοβουλία για το ενιαίο μισθολόγιο, που αφορά όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, θα πρέπει να ενσκήψει στα ζητήματα και να δει με πιο τρόπο θα αποκαταστήσει αυτονόητα μια καλύτερη μισθολογική μεταχείριση. Πιστεύω ότι με το ίδιο περίπου μισθολογικό κόστος που έχει σήμερα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μπορεί να αρθεί αυτή η ιδιαίτερα χαμηλή αμοιβή των χαμηλόβαθμων αστυνομικών".

Αυτό που καθολικά λοιπόν αναγνωρίζεται από όλους, περιμένουμε να το δούμε και επίσημα διατυπωμένο στο επικείμενο νέο μας μισθολόγιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας πρώτα ελέγχονται και μετά δημοσιεύονται...ζητάμε την κατανόηση σας αλλά πρέπει να αποφευγθούν υβριστικά σχόλια που πιθανόν θα προσβάλουν.