Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ο απολογισμός της κυβέρνησης στον τομέα της Προστασίας του Πολίτη για τα έτη 2009-2011

Τα μέτρα που λήφθηκαν για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας σε κάθε πολίτη, την συμβολή στην πάταξη της ανομιας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα κατά τα έτη 2009-2011 από την κυβέρνηση...


Διαθέσιμα στοιχεία στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

http://government.gov.gr/apologismos/prostasi-politi/

Με άμεσο ενδιαφέρον λόγω τοπικής αρμοδιότητας αναδημοσιεύουμε την δραστηριότητα του Υπουργείου μας στο σκέλος της Μετανάστευσης:

  • Συστάθηκε η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής παράνομων μεταναστών, ως μια ειδική αυτοτελής Υπηρεσία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αποκεντρωμένη διάρθρωση και περιφερειακές υπηρεσίες.

  • Η νέα Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής έχει ήδη αναλάβει την παρακολούθηση και τη λειτουργία των υφιστάμενων εδώ και χρόνια κέντρων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αναλαμβάνει, επίσης, την εξεύρεση χώρων και τη δημιουργία νέων κέντρων.

  • Με τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής (ΚΕ.Π.Υ.), εγκαινιάζεται ένα νέο σύστημα έγκυρης πιστοποίησης της ταυτότητας και της προέλευσης των μεταναστών, μέσω ειδικής τεχνογνωσίας και παράλληλης εκπαίδευσης του προσωπικού. Διασφαλίζεται ο διαχωρισμός και η καταγραφή των μεταναστών, ο ιατρικός τους έλεγχος, η υποστήριξη των ευπαθών ομάδων η ενημέρωση για τα δικαιώματα όσων δικαιούνται διεθνή προστασία.

  • Έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη των τεχνικών προδιαγραφών για χώρους κράτησης – παραμονής αλλοδαπών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία E.A.S.O..
-----------------

Βλέποντας ότι οι σχετικές "προαπαιτούμενες" ενέργειες ολοκληρώνονται η μία μετά την άλλη, εκτιμάται ότι η ημέρα που θα ανοίξει το ΚΕΠΥ Σάμου, πλησιάζει κάθε μέρα που περνάει, όλο και πιο πολύ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας πρώτα ελέγχονται και μετά δημοσιεύονται...ζητάμε την κατανόηση σας αλλά πρέπει να αποφευγθούν υβριστικά σχόλια που πιθανόν θα προσβάλουν.