Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ο Συνδικαλισμός είναι κίνημα συμμετοχικό

Του συναδέλφου:
Κώστα Γαρουφαλή
του Α.Τ. Καρλοβασίων

Έχουν περάσει ήδη πολλά χρόνια από την ημέρα που νομιμοποιήθηκε ο Συνδικαλισμός και ενώ θα έπρεπε να έχει εξελίχθη σε ένα κίνημα ολοένα και πιο μαζικό συνεχώς φθίνει σε όλα τα επίπεδα.


Αίτια; Πολλά… Υπαίτιοι; Ακόμα περισσότεροι… Καταρχήν οι Αρχισυνδικαλιστές των τελευταίων ετών που αποτραβήχτηκαν από την βάση που είναι ο απλός Αστυνομικός, που ίσως ,και το τονίζω ίσως, λόγω κομματικών πεποιθήσεων έπαψαν να διεκδικούν με πυγμή. Αλλά υπαίτιοι είμαστε κυρίως όλοι εμείς που βλέποντας τα στραβά του Συνδικαλιστικού μας κινήματος ναι μεν τα στιγματίζουμε αλλά δεν κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε. Το κατηγορώ μας είναι πάντα σκληρό αλλά δεν τολμάμε να το στρέψουμε στους εαυτούς μας. Είναι επίσης πολύ βολικό, δεν κοστίζει τίποτα σε χρόνο και τις περισσότερες φορές μπορεί να στηριχθεί σε απτά παραδείγματα.

Όμως ποίοι από όλους εμάς που κατηγορούμε είχαν ποτέ την διάθεση να ασχοληθούν με τον Συνδικαλισμό, είτε θέτοντας υποψηφιότητα είτε συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις, να σπαταλήσουν λίγο από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους για την καλυτέρευση των εργασιακών συνθηκών των εαυτών τους αλλά και των συναδέλφων τους; Η απάντηση είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. Ας αναλογιστούμε λοιπόν τι έχουμε κάνει εμείς πριν κατηγορήσουμε οποιονδήποτε άλλο για την κατάντια του Συνδικαλισμού μας.

Όσο για την ΕΑΥΝ Σάμου, αυτή δεν μπορεί παρά να είναι μια μικρογραφία της ΠΟΑΣΥ. Δεν μπορούμε να κατηγορούμε το Διοικητικό Συμβούλιο όταν ακόμα και η συμμετοχή στις εκλογές είναι αγγαρεία για εμάς, όταν στις γενικές συνελεύσεις αντί να ψάχνεις να βρεις θέση να καθίσεις επιλέγεις ποια καρέκλα σε βολεύει καλύτερα και βάζεις και μια για τα πόδια έτσι για να γίνεται ποιο άνετα κουβέντα μεταξύ των μελών του ΔΣ και των δέκα δεκαπέντε συναδέλφων. Όταν πριν τις εκλογές λέγαμε οι ίδιοι και οι ίδιοι και λίγο μετά τις εκλογές βρίσκουμε πατήματα στον Συνδικαλισμό γενικότερα γιατί μας κατέστρεψαν το προηγούμενο επιχείρημα. Ας στηρίξουμε και μια φόρα κάποιους έτσι για αλλαγή συμμετέχοντας ενεργά και βλέπουμε, ίσως μας βγει σε καλό ίσως όχι, τότε θα έχουμε όλοι μας δικαίωμα να κρίνουμε. Αν όλοι ανά την Ελλάδα Αστυνομικοί δρούσαν κάπως έτσι στις Τοπικές τους Ενώσεις ίσως κάτι θα άλλαζε, ίσως κάτι να αλλάξει. Ας κάνουμε μια αρχή από εδώ ελπίζοντας για κάτι καλύτερο. Αν δεν αλλάξουμε εμείς δεν θα αλλάξει η Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας πρώτα ελέγχονται και μετά δημοσιεύονται...ζητάμε την κατανόηση σας αλλά πρέπει να αποφευγθούν υβριστικά σχόλια που πιθανόν θα προσβάλουν.