Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Αστυνομία και Κυκλοφοριακή Αγωγή...



Παίρνοντας αφορμή από τηλεοπτική εκπομπή με θέμα τα τροχαία ατυχήματα θα ήθελα να κάνω μια πρόταση στους Διοικούντες των Υπηρεσιών της ΑΔ Σάμου όσο και στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου.


Ακούω συχνά ότι ο κόσμος είναι απέναντί μας και όσοι το λέμε δεν έχουμε άδικο, αλλά νομίζω ότι και εμείς μπορούμε να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά μας, αρχίζοντας από τα παιδιά.

Δεν νομίζω ότι θα κοστίσει παρά ελάχιστα σε χρόνο και κόπο μια οργανωμένη προσπάθεια ενημέρωσης των νέων παιδιών περί κυκλοφοριακής αγωγής. Αντίθετα θα έχει κατά την ταπεινή μου άποψη πολλαπλά κέρδη τόσο βραχυπρόθεσμα , καθώς τα παιδιά μπορούν να επηρεάσουν περισσότερο από όσο μπορούμε να φανταστούμε τους ενήλικες γονείς τους, όσο και μακροπρόθεσμα , καθώς αυτά τα παιδιά είναι οι οδηγοί που βρούμε « απέναντι » μας στο μέλλον.

Ας κάνουμε και κάτι άλλο από το να τσακωνόμαστε για τα ρεπό τα νέα μέτρα τις μειώσεις μισθών και τις βάρδιες όχι για κάποιον άλλον αλλά για τον ίδιο μας τον εαυτό ελπίζοντας να δούμε λιγότερα ανοιγμένα κεφάλια στο μέλλον.

Του συναδέλφου: Κώστα Γαρουφαλή του Α.Τ. Καρλοβασίων

 ----------------------------------------------------------------

Η εκπομπή στην οποία αναφέρεται ο συνάδελφος είναι το "Νεανικά Τροχαία" του κ. Σταύρου Θεοδωράκη της σειράς Πρωταγωνιστές. Το βίντεο της εκπομπής είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο: Mega TV - Πρωταγωνιστές

2 σχόλια:

  1. Συνάδελφε «άγγιγμα» αποτελεί το άρθρο σου στην ψυχή του καθενός επισκέπτη της σελίδας μας ,πόσο δε μάλλον από εμάς που η φύση της εργασίας μας σχετίζεται με το αντικείμενο των «τροχαίων ατυχημάτων» .Σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει περισσότερο πρόληψη παρά καταστολή και τι πιο πρόσφορο έδαφος από την καρδιά-ψυχή ενός μικρού παιδιού στο να γίνει δέκτης ορθών μηνυμάτων που αφορούν την πρόληψη ατυχημάτων στους Ελληνικούς δρόμους. Χαιρετίζω τις σκέψεις σου και σε διαβεβαιώνω εκ μέρους του Δ.Σ της Ε.Α.Υ.Ν. ΣΑΜΟΥ ότι θα υπάρξουν ενέργειες που θα επιτύχουν το «άγγιγμα» στο οποίο αναφέρθηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Προσωπική μας ευθύνη τρία βασικά θέματα κράνος,ζώνη και ταχύτητα" (Αναδημοσίευση σχολίου από το http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_720.html).

    Το θέμα για τον ΦΠΑ για την αγορά κρανών θίγεται και πολύ καθαρά μάλιστα αρκεί να δει την εκπομπη προσεκτικά. Το βασικό θέμα της εκπομπής δεν ήταν να καταδείξει την ανεπάρκεια των δρόμων ή της πολιτείας που είναι γνωστή σε ΟΛΟΥΣ μας
    .Το θέμα είναι να καταδείξει την "βλακεία" μας, που με ωμούς στατιστικούς υπολογισμούς θα έσωζε τουλάχιστον τα μισά παιδιά ετησίως στην χώρα μας. Ναι αν και τα υπόλοιπα θέματα που θίγει ο φίλος ήταν σωστά..ναι το πιο απλό τροχαίο θα ήταν πρώτη είδηση στην χώρα μας και ναι θα σώζαμε πάνω από 70 παιδιά ετησίως.Δεν είναι τυχαίο ότι η εκπομπή μιλάει για ΠΑΙΔΙΑ...για νέους ανθρώπους!!Μιλάει για την πιο εγωιστική έκφραση του νεοέλληνα που δεν είναι άλλη από το "έλα μωρέ σε μένα θα τύχει?" και κλείνοντας θέλω να προσκαλέσω τον φίλο/η σπίτι μου, να καθίσουμε στο μπαλκόνι διότι τυχαίνει να μένω σε λεωφόρο να δει τα στατιστικά της κάθε εκπομπής να καταρρίπτονται προς το χειρότερο και ότι η έκφραση "ζούμε από τύχη" μόνο τυχαία δεν είναι!

    Ναι η πολιτεία έχει τεράστια ευθύνη στα περισσότερα...αλλά ας ξεκινήσουμε να διορθώνουμε πρώτα τους εαυτούς μας....

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας πρώτα ελέγχονται και μετά δημοσιεύονται...ζητάμε την κατανόηση σας αλλά πρέπει να αποφευγθούν υβριστικά σχόλια που πιθανόν θα προσβάλουν.