Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ήμασταν 2, ήμασταν 3, αλλά δυστυχώς όχι 1013...

"Μάλλον είναι καλύτερα ο καθένας μόνος του" ...

Το προεδρείο της Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου ευχαριστεί τους συναδέλφους των υπηρεσιών οι οποίοι προσκλήθηκαν στην εκδήλωση η οποία οργανώθηκε στο κτήριο της Α.Δ. Σάμου και οι οποίοι μας τίμησαν μαζικά με την απουσία τους.


Ομολογουμένως η "απύθμενη" αδιαφορία την οποία επέδειξαν για την ενημέρωση η οποία θα τους γινόταν για θέματα υπηρεσιακά, οικονομικά και θεσμικά, αποτελεί ίσως τη γραμμή πάνω στην οποία θα πρέπει κατ' αντιστοιχία να κινηθεί και το προεδρείο του τοπικού σωματείου από εδώ και έπειτα...

Λέξεις κλειδιά όπως "ραχάτι" και "ραστώνη" μοιάζουν επίκαιρες παρά ποτέ για το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των μελών και όλα αυτά αναμεμειγμένα με μία γερή δόση "ωχαδερφισμού" κάτι το οποίο αναταράσσεται μόνο στην περίπτωση που κάποιο μέλος έρθει σε κάποια δυσάρεστη "υπηρεσιακά" θέση και θα χρειαστεί να απευθυνθεί στο προεδρείο του σωματείου για την "επίλυση" της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει...

Δυστυχώς όμως η δύναμη του σωματείου είναι τα μέλη του, και εφ' όσον αυτά απουσιάζουν μονίμως, τότε δεν μπορεί το σωματείο να έχει καμία ισχύ από την "αλά κάρτ" υποστήριξη των συναδέλφων...

Οι περίοδοι που διανύουμε κύριοι είναι κρίσιμοι και δυστυχώς οι περισσότεροι δείχνουν ότι θέλουν να κινηθούν μόνοι τους...

Ο δρόμος αυτός όμως δεν είναι ο σωστός !

Όπως είπε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ:

«Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει.»

Ο καθένας ας αναλύσει στο νου του τις τέσσερεις αυτές γραμμές...


Τέλος θα αποτελούσε αστοχία να μην ευχαριστήσουμε κάθε έναν από τους 8 συναδέλφους οι οποίοι βρήκαν το χρόνο και εκτίμησαν ότι θα άξιζε τον κόπο να έρθουν και να παρευρεθούν στην εκδήλωση.




Σας ενημερώνουμε ότι σύντομα στο blog και στις ανακοινώσεις του σωματείου θα περιλαμβάνονται ανακοινώσεις για το ποιο ψητοπωλείο στην περιοχή μας κάνει το καλύτερο σουβλάκι, καθώς επίσης και το τί ώρες προβάλλεται το best of του Big Brother ελπίζοντας να αγγίξουμε τις ψυχές όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων...

Ελπίζουμε αυτή η νέα μας πρωτοβουλία να σας βρεί σύμφωνους και να τύχει ευρύτερης αποδοχής από τις ενημερώσεις & συγκεντρώσεις που έως σήμερα επιδιώκαμε να πραγματοποιούμε...

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς έχετε δίκιο. Χθες έψαξα για το blog του σωματείου στο Google και έβαλα να ψάξει "Ένωση Αστυνομικών" και μας έβγαλε πίσω από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μπροστά από ενώσεις με ιστορία και πολύ περισσότερα άτομα! Μπορεί να 'μαστε λίγοι, αλλά αν είμαστε όλοι μαζί η δύναμή μας μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο φανταζόμαστε για να πιέσουμε τον καθένα.
    Συγνώμη εκ μέρους όλων. Πιστεύω ότι η προσπάθεια που κάνετε μετά τις εκλογές αδικείται από τα άτομα που ήταν στη συγκέντρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προκειμένου να μην δημιουργείται καμία υπόνοια υπονόμευσης των σχολίων που λαμβάνουμε και λογοκρισίας αυτών, σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 17/10/2010 και ώρα 11:48 πμ γίναμε αποδέκτες ενός πολύ ενδιαφέροντος μηνύματος από κάποιο συνάδελφο στα πλαίσια του παρόντος thread.

    Δυστυχώς το μήνυμα είναι ανώνυμο, οπότε μέσω του blog θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε για τα εξής:

    - Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η λειτουργία του blog μας, ως ο χώρος στον οποίο στεγάζουμε τις όποιες απόψεις μας, υπόκειται σε συγκεκριμένους περιορισμούς δεδομένου του επαγγέλματος που κάνουμε (δυστυχώς στον κλάδο μας ο συνδικαλισμός δεν έχει τις ίδιες ελευθερίες όπως σε άλλους κλάδους).
    Προς τούτο σε παραπέμπουμε στις διατάξεις του Ν.2265/1994 προκειμένου να δεις το έως που επιτρέπεται να φτάνουμε.

    - Επιπλέον γνωρίζεις ότι δεν επιτρέπεται εξ' αιτίας τους επαγγέλματός μας και πάλι να κάνουμε αναφορές και κριτική σε πολιτικά κόμματα, κυβέρνηση κ.τ.λ. (γι' αυτή μας την υποχρέωση υπάρχουν σαφείς περιορισμοί στους κανονισμούς της υπηρεσίας).

    Κατόπιν τούτου αν συνεχίζει να σε ενδιαφέρει η δημοσίευση του σχόλιου σου (μπορεί προσωπικά να συμφωνούμε και να υπάρχει κάθε διάθεση ανάρτησής του για λόγους πλουραλισμού), στείλε το μήνυμα ρετουσαρισμένο στο mail της Ένωσης το οποίο μπορείς να βρεις στην καρτέλα "Επικοινωνήστε μαζί μας" προκειμένου να το φέρουμε σε μία επιτρεπτή - δημοσιεύσιμη μορφή.

    - Έχεις δίκιο ότι όντως δεν περιλαμβάνεται κάποια ενότητα με την ένδειξη "Πολιτική ορθής χρήσης και ανάρτησης σχολίων", αλλά φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι τους περιορισμούς στους οποίους υπόκειται η προσπάθειά την οποία πραγματοποιούμε μέσω του παρόντος blog, δεδομένης της υπηρεσίας στην οποία υπηρετούμε όλοι μας.

    Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας πρώτα ελέγχονται και μετά δημοσιεύονται...ζητάμε την κατανόηση σας αλλά πρέπει να αποφευγθούν υβριστικά σχόλια που πιθανόν θα προσβάλουν.