Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

H A.Δ. Σάμου χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση!!



Επιστολή Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα την επιτακτική ανάγκη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού στην Α.Δ. Σάμου.

Ζούμε σε έναν ακριτικό, αποκεντρωμένο νομό ο οποίος έχει πολύ χαμηλούς δείκτες εγκληματικότητας σίγουρα και χάρη στη συμβολή των μελών του σωματείου μας. Η προσπάθεια αυτή είναι καθημερινή και διαρκής. Όμως η μείωση του προσωπικού είναι δραματική.
Το οργανόγραμμά μας προβλέπει 241 άτομα από τα οποία όμως είναι τοποθετημένα στο νομό 190. Με διάφορες αποσπάσεις σε νευραλγικές υπηρεσίες, τις τακτικές μεταθέσεις και τις επικείμενες αποστρατείες τα άτομα που υπηρετούν στα Τμήματα του νομού είναι 164 χωρίς να υπολογίσουμε τις έκτακτες μεταθέσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο δίμηνο. Από αυτά τα 164 άτομα αν εξαιρέσουμε τους Διοικητές των Υπηρεσιών και την Γραμματειακή υποστήριξη ο πραγματικός αριθμός του προσωπικού που ασκεί αστυνόμευση στον νομό ανέρχεται στους 140 οι οποίοι υποχρεωμένοι να καλύπτουν ένα οργανόγραμμα τάξης, τήρησης της ασφαλείας και προστασίας των πολιτών για 241 άτομα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι καλούνται οι παραπάνω 140 αστυνομικοί να καλύψουν τη δουλειά και τις υποχρεώσεις του 100% της οργανικής δύναμης των 241 ατόμων. Με την άμεση λειτουργία του κέντρου φύλαξης λαθρομεταναστών από αυτά τα 140 άτομα διατίθενται τουλάχιστον 21 άτομα για τη φύλαξη του ημερησίως. Επομένως και μετά από αυτό θα απομείνουν 119 υπηρετούντες να καλύψουν τις υπηρεσίες του νομού. Αρχίζουν πλέον και περιορίζονται νόμιμα ρεπό και άδειες των μελών του σωματείου. Η κόπωση του προσωπικού τόσο από συνεχείς υπηρεσίες όσο και από υπερωρίες (χωρίς χρηματική αποζημίωση) για να παράγεται η επιπλέον εργασία που πρέπει να αποδοθεί χωρίς να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό είναι απίστευτη. Τα μέλη του σωματείου μας επιφορτισμένα με την τήρηση της τάξης και τη προστασία του πολίτη από έκνομες ενέργειες γνωρίζουν ότι υπάρχει αντικειμενική αδυναμία πλήρους εκτελέσεως των καθηκόντων τους λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών της έλλειψης προσωπικού. Η κόπωση του προσωπικού και η ψυχική και σωματική καταπόνηση του από τις συνεχείς υπηρεσίες είναι δεδομένη. Προσπαθούμε πλέον με τις ελλείψεις που υπάρχουν να αποδώσουμε αλλά αδυνατούμε να καλύψουμε πλήρως όλες τις υποχρεώσεις.
Η Ένωση μας έχει κινηθεί εγγράφως επανειλημμένα για την περαιτέρω επάνδρωση των δυνάμεων μας χωρίς μέχρι σήμερα αποτέλεσμα. Η αστυνομία λόγω ελλείψεως αντίστοιχων σωμάτων είναι επιφορτισμένη τόσο με το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας, με το έργο της Δικαστικής Αστυνομίας και με το έργο των Συνοριοφυλάκων με τις αφίξεις λαθρομεταναστών για την αναζήτηση-σύλληψή τους με τις πιο αντίξοες συνθήκες πολλές φορές στα βουνά, την μεταφορά τους στο Γ.Ν. Σάμου για τις απαιτούμενες εξετάσεις, την φύλαξή τους στο Κέντρο Λαθρομεταναστών (για τους οποίους γνωρίζουμε ότι ο Εισαγγελέας Εφετών απεφάνθη ότι είναι κρατούμενοι) και την φύλαξη αρρώστων λαθρομεταναστών – κρατουμένων στο Νοσοκομείο Σάμου.
Η λειτουργία του Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση πόρων για τη προκήρυξη θέσεων των Συνοριοφυλάκων για την στελέχωση του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης το οποίο έχει ιδρυθεί με την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Νομού μας από το έτος 2007 με αντίκτυπο να δημιουργεί αλυσιδωτές επιπτώσεις στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της αστυνομίας στις πόλεις μας και δίπλα στους πολίτες.
Κατόπιν αυτών με τη παρούσα επιστολή σας καλούμε όπως:
• ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ την πίστωση των θέσεων Συνοριοφυλάκων για το κέντρο λαθρομεταναστών της Σάμου ΑΜΕΣΑ καθώς και την απόσπαση Συνοριοφυλάκων στις θέσεις αυτές μέχρι να καλυφθούν οργανικά με τις νόμιμες ενέργειες.
• ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ μαζί μας την επάνδρωση των τμημάτων του νομού με αστυνομικούς ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στην τήρηση της τάξης και της ασφάλειας του νομού.
• Σας καλούμε να δείξετε έμπρακτα την κατανόηση σας και την συμπαράστασή σας στους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του τόπου σας και τόπου μας. Ο Έλληνας Αστυνομικός που σέβεται και προστατεύει τον ακριτικό Νομό της Σάμου ζητά έμπρακτη βοήθεια.
ΓΙΑ ΤΟ Δ . Σ.
- Ο - - Ο -
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΛΙΟΚΑΥΤΟΣ Θωμάς ΜΑΚΡΗΣ Αντώνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας πρώτα ελέγχονται και μετά δημοσιεύονται...ζητάμε την κατανόηση σας αλλά πρέπει να αποφευγθούν υβριστικά σχόλια που πιθανόν θα προσβάλουν.