Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ψήφισμα της 14ης Γενικής Συνέλευσης της Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
ΤΗΣ 14ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
Εμείς τα μέλη της 14ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου ΕΓΚΡΙΝΟΥΜΕ το παρόν ψήφισμα και εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ για την επίλυση-υλοποίηση των παρακάτω αιτημάτων:


Α) ΘΕΣΜΙΚΑ
1.ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ: (Α)ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ του αστυνομικού με αυστηροποίηση των ποινών για αδικήματα τελούμενα σε βάρος αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, ή συνεπεία της ιδιότητας αυτού (σωματικές βλάβες, απειλές, απρόκλητη φθορά ιδιοκτησιακών στοιχείων, συκοφαντική δυσφήμιση κ.τ.λ.). (Β)ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ: ΑΥΣΤΗΡΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ της υπηρεσίας όπου υπηρετεί ο αστυνομικός και ένταξη για κάποιες από τις υπηρεσίες στα Βαρέα & Ανθυγιεινά για επίτευξη πρόωρης συνταξιοδότησης(π.χ. ο πλασματικός χρόνος θα αφορά και θα προσμετράτε όχι συνολικά για τους υπηρετούντες στην ΥΑΤ (γραφεία κ.τ.λ.), αλλά τους ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στις μάχιμες μονάδες της ΥΑΤ). (Γ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ: Καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καταβολή από το δημόσιο ΕΠΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟΥ για κακόβουλες ενέργειες στα ιδιωτικά μεταφορικά μέσα ΟΛΩΝ των συναδέλφων για απρόκλητες φθορές από «ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ» δράστες, ή η με άλλο τρόπο πρόβλεψη σχετικής διαδικασίας για την κάλυψη της σχετικής δαπάνης επιδιόρθωσής των κακόβουλα φθαρθέντων μέσων των συναδέλφων.

2.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟΥ: Για την άρση των αδικιών που προέκυψαν με την εφαρμογή του Ν.3686/08 στη βαθμολογική ανέλιξη των Αστυφυλάκων , Υπαξιωματικών και Ανθυπαστυνόμων της ΕΛ.ΑΣ. απαιτώντας την ύπαρξη εναρμόνισης μεταξύ ομοιοβάθμων υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων σε ότι αφορά την βαθμολογική τους εξέλιξη (εξαλείφοντας το επακόλουθο μειονέκτημα της έλλειψης εισοδήματος που προκαλείται στο αστυνομικό προσωπικό).

3.ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. Ο ρόλος του συνδικαλισμού είναι να «κοινωνεί» τα προβλήματα της ομάδας εργαζομένων που εκπροσωπεί, κάτι το οποίο οδηγεί σε ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ σε κάποιες περιπτώσεις της Ιεραρχίας για τυχόν ακραίες ή λανθασμένες πράξεις ή παραλείψεις, για τις οποίες είναι πειθαρχικά ελεγκτέος στην παρούσα φάση. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν οι συνδικαλιστές να κρίνονται ως «απλοί» αστυνομικοί όταν κρίνουν «υπηρεσιακές καταστάσεις», καθώς έτσι χάνει ο κάθε συνάδελφος το περιθώριο να γνωστοποιηθεί και να εκφραστεί το πρόβλημά του μέσω του συνδικαλισμού και να αποτελέσει μία «κακή» εντολή-οδηγία η οποία μελλοντικά δεν θα επιχειρηθεί να επαναληφθεί.

4.ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: Αναμόρφωση του Π.Δ.15/86 για την αξιολόγηση του αστυνομικού προσωπικού, με πρόβλεψη για χορήγηση αντιγράφων των εκθέσεων αξιολόγησης και στο χαμηλόβαθμο προσωπικό ως υποκείμενα των δεδομένων που αυτές περιέχουν (συμμόρφωση με το α.12 Ν.2472/97 περί Προσωπικών Δεδομένων). ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ του τρόπου αξιολόγησης των αστυνομικών από τους διοικητές τους με όρους 2011 μέσω συγκεκριμένων και ποσοτικά μετρήσιμων στοιχείων, για αποφυγή «αυθαίρετων» κρίσεων. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των υφιστάμενων αστυνομικών στην κρίση των ανωτέρων τους αξιωματικών-διοικητών υπηρεσιών με βαρύνουσα σημασία. ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του χαρακτηρισμού «εξαίρετος» ως προαπαιτούμενου για τη συμμετοχή κάποιου αστυνομικού σε υπηρεσιακές προκηρύξεις (όπως η επιλογή του για θέση σε πρεσβείες, για μετάταξη σε θέση ειδικών καθηκόντων, ως εκπαιδευτή στις σχολές της αστυνομικής ακαδημίας κ.τ.λ.) όταν ο χαρακτηρισμός «Λίαν Καλώς» στηρίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην γνώμη του κρίνοντα Αξιωματικού και δεν συνοδεύεται από άλλα υπηρεσιακά καθοριζόμενα κριτήρια όπως σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα από τα οποία να υποδηλώνεται «διαφθορά» χαρακτήρα και επακόλουθα ουσιαστική «ακαταλληλότητα» συμμετοχής του αστυνομικού στις εν λόγω προκηρύξεις.

5.ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ προκειμένου να επιτευχθεί ευελιξία, εξοικονόμηση δυνάμεων και επικαιροποίηση της δομής του Σώματος με όρους 2011. Εναλλακτικά προτείνεται η Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.. Οι ενέργειες αυτές είναι επιβεβλημένες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του Αστυνομικού προσωπικού που προβλέπονται από τα Π.Δ 394/01 , Π.Δ 27/86 (ωράριο εργασίας-άδειες αστυνομικού προσωπικού), και την ουσιαστική αστυνόμευση και εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στην κοινωνία.

6.ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ (είτε προέρχονται από Δόκιμους Αστυφύλακες, είτε από Ειδικούς Φρουρούς ή Συνοριοφύλακες). Επανατοποθέτηση των Αστυφυλάκων που προέρχονται από Συνοριοφύλακες και Ειδικούς φρουρούς μετά το πέρας της εκπαίδευσης τους και την ονομασίας τους σε Αστυφύλακες. Η εν λόγω κατηγορία αστυνομικού προσωπικού με τη μονιμοποίηση τους ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ στην παραμονή τους στην Αστυνομία με τον ΝΕΟ ΒΑΘΜΟ του ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ, οπότε και οφείλουν να συμμορφώνονται προς το σύστημα μεταθέσεων και τοποθετήσεων που προβλέπεται ήδη για τους νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες από τις σχολές στο ΣΥΝΟΛΟ τους και ΟΧΙ να διαφοροποιούνται ως «Αστυφύλακες του Ν.3686/2008», προκειμένου να παραμένουν στις υπηρεσίες από όπου προέρχονται.

7.ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Επέκταση ισχύος του Άρθρου 48 Ν.3528/07 και στο Αστυνομικό Προσωπικό (4 επιπλέον εργάσιμες ημέρες κανονικής άδειας υπηρετούντων στην παραμεθόριο), όπως αυτές προβλέπονται και χορηγούνται ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους δυνάμει της ανωτέρω νομοθεσίας σε συνδυασμό με την ΔΙΔΑΔ/Φ.51/578/6378/4-3-2008 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

8.ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΜΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ: Επέκταση της ισχύος του άρθρου 3 Π.Δ.84/2010 και για τους Αστυφύλακες προερχομένους μέσω πανελληνίων εξετάσεων, για την άρση των αδικιών που δημιουργούνται σε βάρος των τελευταίων και για την αποκατάσταση των αρμονικών μεταξύ τους Υπηρεσιακών σχέσεων.(Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις Αρχιφυλάκων ύστερα από το πρώτο (1) έτος υπηρεσίας στο βαθμό του Αστυφύλακα, όπως ισχύει και για τους Ειδικούς Φρουρούς. Εναλλακτικά προτείνεται η προσμέτρηση και των 2 ετών εκπαίδευσης στην σχολή αστυφυλάκων προκειμένου να συμπληρωθεί η 3τία που απαιτείται σήμερα για τη συμμετοχή στις προαγωγικές εξετάσεις).

9.ΧΡΟΝΟΣ ΚΤΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ: Επέκταση των ρυθμίσεων του Π.Δ.161/2008 όπου προβλέπεται για άλλες κατηγορίες αστυνομικού προσωπικού ότι έχουνε το δικαίωμα να ζητήσουνε μετάθεση για άλλη περιοχή μετάθεσης με την συμπλήρωση 1 (ενός) και όχι 3 (τριών) ετών μετά την τοποθέτησή τους στην υπηρεσία όπου είναι τοποθετημένοι, και επέκταση της εν λόγω ρύθμισης για ΟΛΟ το αστυνομικό προσωπικό.

10.ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΩΝ (ΠΡΟΑΓΩΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ) & ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ: Επέκταση εφαρμογής της σχετικής ρύθμισης του Π.Δ. 100/2003 όπως ισχύει και στην επετηρίδα των Αστυφυλάκων προκειμένου να προκηρύσσεται πίνακας έκτακτων θέσεων μεταθέσεων και για αυτούς.
11. ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: Αναγνώριση της Σχολής Αστυφυλάκων ως επιπέδου ΤΕΙ και ίδρυση Αστυνομικού Πανεπιστημίου με πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο γύρω από τις δυναμικά μεταβαλλόμενες κοινωνικές συνθήκες όπου ο αστυνομικός καλείται να εργαστεί, την σχέση αστυνομικού-πολίτη και την όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση του αστυνομικού ως «επαγγελματία» εφαρμοστή των νόμων του κράτους.

12.ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ: Έγκριση-δικαιολόγηση οδοιπορικών κ.λ.π. εξόδων ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για τους εκπαιδευτές αστυνομικούς, προκειμένου να υλοποιούνται και να λαμβάνουν χώρα ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ περισσότερες εκπαιδεύσεις των ένστολων αστυνομικών. Πρόταση ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ του πλήθους των ημερών εκπαίδευσης διαμορφώνοντας τες σε 4 ημέρες μηνιαίως, καθορίζοντας τες με βάση την επίτευξη του μεγαλύτερου βαθμού εξασφάλισης του ίδιου του αστυνομικού και του κοινωνικού συνόλου στο οποίο καλείται να παράσχει τις υπηρεσίες του, και όχι με γνώμονα το πόσες ημέρες «θα κωλυθεί» ο αστυνομικός από τα λοιπά αστυνομικά καθήκοντά του. Τέλος ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ικανού αριθμού φυσιγγίων με ΕΞΟΔΑ της υπηρεσίας και όχι από την «τσέπη» του αστυνομικού (ικανός κρίνεται ένας αριθμός 200 φυσιγγίων/μήνα – 1 πακέτο/εβδομάδα), προκειμένου ο αστυνομικός να μπορεί έστω και απουσία αντιστοίχων εκπαιδεύσεων να εξασκείται στα πλαίσια κάποιου σκοπευτικού συλλόγου στην χρήση του ατομικού του οπλισμού.

Β) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
1. ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ: Κατάρτιση νέου δίκαιου μισθολογίου, με ενσωμάτωση του κινδύνου και των ειδικών συνθηκών εργασίας της Αστυνομίας, με μισθό βάσης τον μισθό του Αστυφύλακα (Λοχία) και αφετηρία της κλίμακας 1 προς 3 από τον βαθμό του Αστυφύλακα έως του Αντιστράτηγου (Αρχηγό Γ.Ε.Ε.Θ.Α.).

2.ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ & ΚΑΤΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ: Θεσμοθέτηση αμοιβής με πραγματικό αντίκρισμα για την πέραν του πενθημέρου εργασία –Σάββατα-Κυριακές και επίσημες αργίες καθώς και της νυχτερινής απασχόλησης εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Εργατικού Δικαίου και στο Αστυνομικό Προσωπικό, και αυστηροποίηση των ελέγχων για εντοπισμό των αστυνομικών που λαμβάνουν «εικονικά» τα ως άνω επιδόματα. (ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ: Σάββατα +25% Ημερομισθίου, Κυριακές και Αργίες +75% του Ημερομισθίου και τέλος Νυχτερινά ανά ώρα εργασίας υπολογιζόμενα προς =(1/200*Β.Μ) *1,15 όπως προβλέπεται και για το σύνολο του λοιπού δημόσιου τομέα).

3.ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ: Καταβολή του και στους ένστολους αστυνομικούς, καθώς είναι οι μόνοι οι οποίοι εξαιρούνται από το σύνολο των εργαζομένων του δημόσιου τομέα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως αυτό καταβάλλεται στους Πολιτικούς Υπαλλήλους τους Υπουργείου μας, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στον ίδιο χώρο με τους ένστολους συναδέλφους τους.

4.ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ: Μισθολογική εξέλιξη πτυχιούχων αστυνομικών (ανεξάρτητα από τον κατεχόμενο βαθμό), στην περίπτωση που συμπληρώνουν πέντε 5 έτη πραγματικής υπηρεσίας στην Ελληνική Αστυνομία με την «ταύτισή τους» ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ με Αρχιφύλακα (εν προκειμένω για πτυχιούχους Τ.Ε.Ι.) και με Υπαστυνόμο Β’ (εν προκειμένω για πτυχιούχους Α.Ε.Ι.), ΑΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ή ΔΙΠΛΩΜΑ το οποίο δικαιολογεί την κάλυψη αντίστοιχης θέσης απασχόλησης ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ στην Ελληνική Αστυνομία, ανεξάρτητα όμως από το αν προκηρύσσονται ή όχι τέτοιες θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία σε εκείνο το διάστημα.

5.ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 40% ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ: Εφαρμογή του α.10 Ν3320/2005, όπως ισχύει για ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους δημόσιους υπάλληλους και στο προσωπικό που υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ.

6.ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ: Εξορθο­­­λογισμός της απόστασης των 60 χιλιομέτρων όπως υφίσταται σήμερα, και διαμόρφωση της ανάλογα με τις «τοπικές συνθήκες» της κάθε περιοχής (δυνατότητα μετακίνησης με υπηρεσιακά οχήματα, ύπαρξη συνήθων συγκοινωνιακών μέσων, διάρκεια εκτελεσθείσας υπηρεσίας κ.τ.λ.). Σε περιοχές όπου αποδεδειγμένα, με βάση τα στοιχεία των αρμόδιων φορέων δεν εξυπηρετούνται από Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να καταβάλλεται από το 1ο χιλιόμετρο, εφόσον η κίνηση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πραγματοποιθεί με συνήθη μέσα, αντίτιμο καυσίμου ίσο με αυτό που καταβάλλεται για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους ίσο προς 0,15€ ανά διανυόμενο χιλιόμετρο.

7.ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΕΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΚΚΡΕΜΜΟΤΗΤΩΝ: Άμεση έγκριση των εκκρεμών δαπανών, ιδίως των καυσίμων, συντήρησης οχημάτων και μετακινήσεων προσωπικού, οι οποίες εφεξής θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΟΝΤΑΙ στο μετακινούμενο προσωπικό, καθώς και τη χορήγηση των λοιπών αιτούμενων υλικών προκειμένου να καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών.

Γ) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
1.ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΆΡΘΡΟΥ 6§12 Ν.3865/2010: Επέκταση των προβλεπόμενων από το Άρθρο 6 παρ.12 Ν 3865/10 και στο αστυνομικό προσωπικό (δικαίωμα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου για κάθε τέκνο).

2. ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ 3ετία «ΚΟΝΔΥΛΗ»: Επέκταση του δικαιώματος αναγνώρισης τριών ετών πλασματικής υπηρεσίας (Κονδύλη) από όλο το Αστυνομικό προσωπικό ,ανεξαρτήτως χρονολογίας κατάταξης του στην ΕΛ-ΑΣ, για λόγους ισονομίας και ίσης μεταχείρισης μεταξύ των συναδέλφων με ίδια προσόντα.

(Δ) ΤΟΠΙΚΑ
1. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α.Δ. ΣΑΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: Ικανοποίηση αιτήματος απόσπασης 13 αστυνομικών οι οποίοι εθελοντικά προσφέρθηκαν να μετακινηθούν στην Α.Δ. Σάμου, για κάλυψη μεγάλων υπαρχόντων κενών οργανικών θέσεων, με εντονότερο αυτό του Α.Τ. Πυθαγορείου (όπου καθημερινά συνάδελφοι εκτίθενται κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους).

2.ΤΜΗΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΑΜΟΥ: Επάνδρωση του ιδρυθέντος με το Π.Δ.235/2007 Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης με 35 άτομα προσωπικό για την αντιμετώπιση του προβλήματος της Λαθρομετανάστευσης, ή μετακίνηση αντιστοίχου αριθμού συνοριοφυλάκων, με ετήσιες αποσπάσεις από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις.

3.ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ Α.Δ. ΣΑΜΟΥ: Ίδρυση και λειτουργία σκοπευτηρίου στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου.

4.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΕΙΡΑΠΟΣΚΕΥΩΝ: Απαγκίστρωση του Αστυνομικού προσωπικού από τον έλεγχο των αποσκευών και χειραποσκευών στο Αεροδρόμιο της Σάμου και ανάληψη αυτών από ιδιωτική εταιρία.

5.ΜΕΤΑΓΩΓΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΠΛΟΙΟ: Επανακαθορισμός του προβλεπόμενου αριθμού των συνοδών αστυνομικών στις εκτελούμενες με πλοίο μεταγωγές, με γνώμονα την αξιοπρέπεια των συνοδών αστυνομικών, αλλά και των συνοδευόμενων κρατουμένων. Επίσης επανακαθορισμός και επαναφορά των «μικροεξόδων» ταξιδίου τα οποία εξασφάλιζαν την ανθρώπινη αντιμετώπιση των κρατουμένων-μεταγωμένων εν πλω. Τέλος πρόβλεψη ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ημερήσιας ανάπαυσης (ή χορήγηση αδιάθετου αλλαγής) για τους αυθημερόν επιστρέφοντες συναδέλφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας πρώτα ελέγχονται και μετά δημοσιεύονται...ζητάμε την κατανόηση σας αλλά πρέπει να αποφευγθούν υβριστικά σχόλια που πιθανόν θα προσβάλουν.